Toerisme Vlaams-Brabant investeert in fietsvriendelijkere logies en horeca

Toerisme Vlaams-Brabant gaat via het project ‘Jong Koersgeweld’ investeren in de verhoging van de fietsvriendelijkheid bij logies en horecazaken.

 

Fietsers welkom in Vlaams-Brabant

“Wielertoeristen hechten belang aan fietsvriendelijkheid bij het kiezen van logies waar men tijdens een meerdaagse fietstrip verblijft. En ze houden tijdens fietstochten bij voorkeur halt op die plekken die een heuse wielersfeer uitademen. Hierop inzetten past dus perfect binnen onze ambitie om van Vlaanderen een echt fietsland te maken”, zegt Zuhal Demir, Vlaams minister voor toerisme.

“Om de fietsvriendelijke logies en de horeca ruimte te geven voor initiatief en investeringen kunnen ze rekenen op onze steun. We willen de vele fietstoeristen in onze provincie een topbeleving bieden, zowel op als naast de fiets”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme.

Toerisme Vlaams-Brabant gaat meer investeren in fietsvriendelijke logies en horecazaken
Toerisme Vlaams-Brabant gaat meer investeren in fietsvriendelijke logies en horecazaken

Investeren in fietsvriendelijkheid

Toerisme Vlaams-Brabant trekt, via de steun vanuit het project ‘Jong Koersgeweld’ van Toerisme Vlaanderen, een bedrag van 165.000 euro uit voor lokale toeristische ondernemers uit de logies- en horecasector die fietsvriendelijke initiatieven nemen of fietsgerelateerde investeringen doen. ​

Een fietsvriendelijke ondernemer kan maximaal 60% van de projectkost gesubsidieerd krijgen tot een maximaal bedrag van 7.500 euro per project.

“De bedoeling van deze financiële ondersteuning is het verhogen van de fietsvriendelijke ervaring van sportieve fietsers. Het kan gaan om kleinschalige investeringen of hulpmiddelen, zoals een laadpaal voor elektrische fietsen, een fietsenkluis, een bikecarwash of een fietsherstelzuil. Maar ook grotere investeringen, zoals een fietsenstalling of inkleding van de zaak in koerssfeer, komen in aanmerking", besluit gedeputeerde Gunther Coppens.

 

Het volledige subsidiereglement en aanvraagformulier: www.toerismeplatform.be/subsidie-fietsvriendelijkheid

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Els Salembier

Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be