Toerisme Awards Vlaams-Brabant 2018 uitgereikt

Toerisme Vlaams-Brabant reikte voor het eerst de Toerisme Awards uit. Deze prijzen gingen naar projecten die fungeren als streekmotor voor het toerisme in onze provincie. 

De eerste Toerisme Awards van Vlaams-Brabant gingen naar B&B De Meren uit Langdorp, Ontmoet de Demer, ‘t Silsomhof uit Erps-Kwerps en de Herisemmolen uit Alsemberg. Ze wonnen de Award elk in hun categorie. De publieksprijs gaat naar het Wandelnetwerk Getevallei.

Een professionele, onafhankelijke jury screende de 110 inzendingen voor deze Toerisme Awards. Ze selecteerde drie genomineerden in 4 categorieën. De volgende genomineerden maakten kans op de eindoverwinning in hun categorie:

 1. Logies met streekidentiteit:

  • B&B De Meren – Langdorp

  • Kasteelhoeve Wange – Landen

  • Station Racour – Landen

 2. Toeristisch product:

  • Belevingscentrum Het moment – Averbode

  • Brouwerij De Kroon – Neerijse

  • Ontmoet de Demer – Demervallei

 3. Iedereen Toerist:

  • ’t Silsomhof – Erps-Kwerps

  • Cachers Universe – City Leuven – Leuven

  • Domo vzw – Leuven

 4. Erfgoed:

  • Belevingscentrum Het moment – Averbode

  • Herisemmolen – Alsemberg

  • Ruisbroekmolen - Bierbeek


De vijfde award was een publieksprijs. Iedereen kon stemmen voor zijn of haar favoriete project en maakte kans op 1 van de 10 weekendarrangementen. De genomineerden voor de publieksprijs waren:

 1. Wandelnetwerk Getevallei

 2. Belevingscentrum ’14-‘18

 3. Druiventro(t)s

 4. Sven Nys Cycling Center‘

Het publiek stemde massaal (10.000 keer) en 34% van de stemmen ging naar het Wandelnetwerk Getevallei dat de overwinning in de categorie ‘Publieksprijs’ binnenhaalde.

'Het was een avond met veel lachende gezichten en blije mensen. De Toerisme Awards 2018 vormde een waardevol netwerkmoment voor de toeristische sector in Vlaams-Brabant', zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘Alle toeristische projecten kregen deze avond de welverdiende erkenning voor een fijne samenwerking in onze provincie.’

De sfeervolle gala-avond in het Koloniënpaleis in Tervuren werd in goede banen geleid door Cath Luyten. Het muzikale deel werd verzorgd door de beginnende groep Feliz uit Scherpenheuvel-Zichem.

 

 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams Brabant

Vital Geeraerts

Persmedewerker Toerisme Vlaams-Brabant, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be