Toekomstig burgmeesters van Oud-Heverlee en Opwijk leggen eed af

Op donderdag 10 december legden twee nieuwe burgmeesters de eed af in handen van gouverneur Jan Spooren. ​ Het gaat om Bart Clerckx voor de gemeente Oud-Heverlee en Inez Deconick voor de gemeente Opwijk.


Bart Clerckx volgt burgemeester Adri Daniëls in Oud-Heverlee op. ​ ​

“In Oud-Heverlee hebben wij de afgelopen maanden een grote verbondenheid getoond en bewezen dat wij samen zorg kunnen dragen voor elkaar. ​ Samen met alle inwoners hoop ik dat onze gemeente herleeft in 2021 en dat ons rijk verenigingsleven terug kan bruisen. Ik zal mijn schouders onder de uitvoering van ons ambitieus meerjarenplan zetten. Tal van infrastructuurwerken zullen vanaf 2021 van start gaan. Oud-Heverlee moet en zal een prachtige gemeente zijn waar het fijn wonen en leven is voor elke inwoner. Daar wil ik mij voor inzetten. ​ 2021 dient zich veelbelovend aan. ​ Nog even volhouden, maar weet dat het goed komt. Echt”, zegt Bart Clerckx. ​

 


Burgmeester Albert Beerens wordt in Opwijk opgevolgd door Inez Deconick. ​ ​

“Ik wil een burgemeester zijn voor iedereen, die bereikbaar is en luistert naar iedere Opwijkenaar. De leefbaarheid van onze gemeente bewaken op alle vlakken (Vlaams, veilig, groen) is mijn grootste drijfveer. Degelijk en rechtvaardig bestuur nastreven waar iedere Opwijkenaar mee vooruitgaat wil ik tot mijn handelswerk maken,” zegt Inez Deconick.


“Ik weet uit ervaring dat het mandaat van burgmeester heel mooi en boeiend is,” zegt gouverneur Jan Spooren. ​ “Je staat dichtbij je burgers en kan concrete zaken realiseren die echt een verschil voor je inwoners en voor je gemeente zijn. Ik wens de drie toekomstige burgmeesters veel succes en heb er alle vertrouwen in dat ze dat uitstekend zullen doen".

 

Jan Spooren

Gouverneur, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be