Terug Vinne Markt in Zoutleeuw

Op vrijdag 25 juni vindt tussen 15 en 19 uur opnieuw de Vinne Markt plaats. Dat is een Korte Keten Markt in het provinciedomein van Zoutleeuw.


De Vinne Markt is in de eerste plaats een markt voor de landbouwers uit de Gete-vallei. De bezoekers van de markt kunnen zich verwachten aan goede kwaliteit aan een eerlijke prijs en uitleg over de oorsprong van de producten. De aanwezige producenten hebben gemeen dat ze zorg dragen voor hun grond, het landschap en de biodiversiteit.

De volgende producenten zullen aanwezig zijn:

  • Luc Vandepoel met vlees van De Vaerendriesch
  • Melkerhei met kaas
  • Nijswolk met schapekaas
  • Blocquiaux met appelen
  • Imkers van Keiberg en Bee @ den hof met honing

 

“Met deze Vinne Markt willen we de landbouwers uit de streek steunen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen en economie. “Korte Keten-initiatieven helpen om mensen inzicht te doen krijgen in het belang van lokale landbouw".


Meer info: Vinne Markt | Facebook

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Liesbet Cox

Domeinbeheerder Het Vinne

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be