Technisch Atheneum Keerbergen start uitwisseling met Ecuadoraanse school

Dit weekend is de uitwisseling tussen het GO! Techisch Atheneum Keerbergen en de school Jaime Roldos Aguilera uit Ecuador, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, van start gegaan. Beide scholen gaan samenwerken aan een veiligheidsplan en het gebruik van biobrandstof.

Het GO! Technisch Atheneum Keerbergen heeft een scholenband met Jaime Roldos Aguilera in Ecuador. In het kader van deze scholenband gaan ze uitwisselen, zowel op vlak van leerlingen als leerkrachten. De fysieke uitwisseling gebeurt op vlak van de leerkrachten en heeft als doel expertise te delen en samen op te bouwen rond twee concrete thema’s: een veiligheidsplan en het werken rond duurzaamheid, namelijk het gebruik van biobrandstof en hybride, elektrische auto’s.

‘Als provincie stimuleren we uitwisseling tussen scholen uit Noord en Zuid’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor Noord-Zuid, milieu en duurzaamheid. ‘De leerlingen gaan met elkaar ideeën uitwisselen over duurzaamheid, meer specifiek over biobrandstof. Dit gebeurt via een nieuwe methodiek, ontwikkeld door VVOB Scholenbanden in samenwerking met Departement Leefmilieu, Natuur en Energie. De Keerbergse en Ecuadoriaanse leerlingen zullen kritisch onderzoek doen naar de voor- en nadelen van bio-brandstof en de mogelijkheid om zelf een biobrandstof-motor te bouwen. We ondersteunen deze kennisuitwisseling met een subsidie van 12.500 euro’.

‘Ook gaan onze leerkrachten, samen met die van onze partnerschool in Ecuador, kennis en ervaring delen bij de opmaak van een veiligheidsplan voor de school in Ecuador en een update voor het Atheneum. Het veiligheidsplan zal via het netwerk van de scholen in heel Ecuador verspreid worden’, zegt directeur Steven Hendrickx.

Op niveau van de leerlingen wordt ook gewerkt aan wereldburgerschapseducatie. De leerlingen van beide scholen wisselen via digitale weg uit met elkaar over hun school maar ook over het leven. Vanuit een nieuwsgierigheid naar elkaars leefwereld, leren ze elkaar kennen. Dit zal gebeuren door het maken en delen van filmpjes, het schrijven met elkaar.

Lisa Deweirdt

Noord-Zuid, Provincie Vlaams Brabant

Steven Hendrickx

Directeur Technisch Atheneum Keerbergen

Tie Roefs

Gedeputeerde voor Noord-Zuid

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be