Talentenplatformen werken aan krapte op arbeidsmarkt

Op 23 april vond het Talentenplatform Dijleland voor de gemeenten Keerbergen, Tremelo, Boortmeerbeek, Rotselaar, Haacht, Holsbeek en Herent plaats. De provincie Vlaams-Brabant, Voka, VDAB, RTC Vlaams-Brabant, de scholen en de regisseurs sociale economie uit de regio's organiseren Talentenplatformen om oplossingen te zoeken voor de krapte op de arbeidsmarkt door te streven naar een evenwicht tussen gevraagde en aanwezige competenties. Deze werkgroepen brengen werkgevers, onderwijsinstellingen, overheden en arbeidsbemiddelaars op lokaal niveau samen om samen te werken aan concrete projecten. Momenteel zijn er 6 in Vlaams-Brabant: Leuven, Zuid-Oost Hageland, Dijleland, Demerland, Zaventem-Vilvoorde en Zuidwestrand-Asse-Dilbeek.

 

De provincie Vlaams-Brabant brengt via een Talentenplatform vertegenwoordigers uit de onderwijs- en arbeidswereld, zoals Voka en Unizo, VDAB, vertegenwoordigers van het hoger en volwassenonderwijs van het vrij en gemeenschapsonderwijs, lokale besturen en het RTC Vlaams-Brabant voor de ondersteuning van scholen voor het thema werkplekleren, samen. ​

Tijdens een Talentenplatform gaan de partners samenwerkingen aan om concrete projecten, zoals een invulling van stageplaatsen en werkplekleren, het delen van infrastructuur tussen bedrijven en scholen, de organisatie van jobbeurzen en bedrijfsbezoeken voor scholen, te realiseren.

“Als provincie nemen we hierbij onze trekkersrol op”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie. “Door de lokale economie te ondersteunen dragen we bij aan de duurzame groei van onze regio. Daarnaast is de samenwerking met VDAB een essentieel onderdeel van ons beleid om werkgelegenheid te bevorderen. Door de bedrijvigheid in Vlaams-Brabant te beschermen en te stimuleren, blijven we een aantrekkelijke bestemming voor innovatieve ondernemingen.”

Op 23 april vond het Talentenplatform Dijleland plaats. Bedrijven, scholen, arbeidsbemiddelaars en andere partners zoeken er oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt.
Op 23 april vond het Talentenplatform Dijleland plaats. Bedrijven, scholen, arbeidsbemiddelaars en andere partners zoeken er oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt.

Op 29 april vindt het Talentenplatform Demerland plaats in Diest en op 1 oktober dat van Leuven.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Maikel van de Winckel

dienst economie, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 


 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be