Tabletkiosken voor Happy Hageland-app

Het Hageland wordt steeds meer digitaal. Dankzij LEADER Hageland komen er in de hele regio digitale infokiosken waar men de ‘Happy Hageland’-app kan raadplegen.

Twee jaar geleden lanceerde de vzw LEADER-Hageland+ ‘Happy Hageland’, de app voor en over het Hageland. Het project loopt in samenwerking met de 20 Hagelandse gemeenten en werd gerealiseerd met de financiële steun van Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant.

De app ondersteunt de kleine steden en plattelandsgemeenten van de Hagelandse regio bij de toenemende digitalisering. Dankzij de gezamenlijke app biedt elke gemeente een gepersonaliseerde applicatie aan haar bewoners en bezoekers. Iedere gemeente heeft er zo een eigen bijkomend communicatiekanaal bij. 

Om deze digitale dienstverlening te accentueren kan men vanaf het voorjaar in ieder gemeentehuis en toeristisch infopunt een Happy Hageland tablet terug vinden.
Het gaat in totaal om 37 tablets verspreid over het Hageland. Bezoekers van deze locaties kunnen er via de app informatie opzoeken over hun stad of gemeente, ondernemers terugvinden, de UIT-agenda bekijken en toeristische info van Toerisme Vlaams-Brabant raadplegen. 

Zoutleeuw en Tienen maken intensief gebruik van de app om events en nieuws naar hun inwoners te communiceren. Hierdoor fungeerden ze de afgelopen weken als pilootsteden voor het project.
In de komende weken worden de digitale infopunten uitgerold in de andere gemeentehuizen van het Hageland én in toeristische infopunten en veel bezochte trekpleisters in de streek. 


Door met de 20 Hagelandse gemeenten samen te werken, besparen we heel wat kostbare tijd en middelen om moderne digitale communicatie mogelijk te maken‘ zegt gedeputeerde Monique Swinnen. ‘Ook andere digitale initiatieven kunnen makkelijk aan de app gekoppeld worden'. 

‘Het slim gebruiken van bestaande technologie, kan op zich al leiden tot vernieuwende ideeën en creatieve oplossingen.‘ zegt gedeputeerde Tom Dehaene, ‘Ook dergelijke initiatieven zijn de bouwstenen van een slimme regio en kunnen rekenen op steun van de provincie’. 

Het Happy Hageland project werd mede mogelijk gemaakt door cofinanciering uit Platteland Plus, bestaande uit middelen van Vlaanderen en provincie Vlaams-Brabant. Het ontving hiervoor 75.000 euro subsidies. Voor de tablets werd 6.000 euro extra steun ontvangen binnen het kader van Slimme Regio. 

Tabletlocaties:

De administratieve centra van Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bierbeek, Boutersem, Diest, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Holsbeek, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen, Tremelo en Zoutleeuw. 

Toeristische infopunten: infokantoor Aarschot, infokantoor Diest, De Tuinen in Hoegaarden, Kasteel van Horst in Holsbeek, infokantoor Landen, Wijnbelevingscentrum Rotselaar, Belevingscentrum Averbode, infokantoor Scherpenheuvel-Zichem, infokantoor Tielt-Winge, Sven Nijs Cyclingcenter Tremelo, Pater Damiaanmuseum Tremelo, Het Vinne Zoutleeuw.

Monique Swinnen

Voorzitter, Leader Hageland

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Pierre-Bernard Van Acker

Coördinator Hageland +, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be