Studie naar verbetering bedrijventerrein BUDA goedgekeurd.

De provincie Vlaams-Brabant wees de gunning voor de optimalisatiestudie voor het bedrijventerrein BUDA in Vilvoorde, Machelen en Brussel toe aan het consortium 1010 Architecture Urbanism, IDEA consult, TML en Witteveen+Bos.

De provincie Vlaams-Brabant gaat in 2018 een ruimtelijke optimalisatiestudie opmaken voor de bedrijvenzone Buda, gelegen in Vilvoorde, Machelen en Brussel. De bedrijvenzone Buda raakte immers in verval na de sluiting van Renault, Cokeries de Marly, VTR en andere vestigingen.

De provincie Vlaams-Brabant gaat, samen met verschillende partners op het terrein, een ruimtelijke toekomstvisie voor het gebied opmaken. Deze visie wordt gekoppeld aan het samenwerkingsverband ‘Buda+’ van de stad Brussel, de stad Vilvoorde en de gemeente Machelen, dat gericht is op circulaire economie en het verhogen van de tewerkstelling in het gebied.

‘De studie werd gegund aan het consortium 1010 Architecture Urbanism, IDEA consult, TML en Witteveen+Bos’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. ‘Met een duidelijk ruimtelijk kader als houvast zal er geïnvesteerd kunnen worden in infrastructuur, zoals de fietssnelweg langs het kanaal en de spoorlijn Vilvoorde-Diegem. Het komt ook het imago van het bedrijventerrein ten goede zodat er zich nieuwe bedrijven kunnen vestigen’.

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor ruimtelijke planning

Katrien Coremans

Dienst Ruimtelijke Planning-planoloog, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be