Strijd tegen wateroverlast in Aarschot

Infovergaderingen over maatregelen op 4 en 7 juni

Op 4 en 7 juni  organiseert de provincie Vlaams-Brabant een infovergadering over wat de provincie doet om wateroverlast te voorkomen en welke waterpreventieve maatregelen de inwoners kunnen nemen.

Wat doet de provincie aan het waterbeleid in Aarschot? Welke waterlopen beheert de provincie?  Hoe worden ze geruimd? Hoe zit het met het hemelwaterplan van Aarschot? Hoe helpt ze  overstromingen en modderoverlast te voorkomen?  Hoe voorkomt men waterschade aan gebouwen en welke subsidies zijn er om de maatregelen uit te voeren? Woon je in Aarschot en leed je woning al schade bij wateroverlast?

Op 4 en 7 juni organiseert de provincie Vlaams-Brabant in Aarschot en Rillaar een gratis infovergadering over de strijd tegen wateroverlast.

'We keurden recent een subsidiereglement goed om bewoners te  helpen bij de uitvoering van waterpreventieve maatregelen om bestaande gebouwen, die al te kampen kregen met wateroverlast, te beschermen tegen wateroverlast. Daarnaast voeren we onderhoudswerken uit op de 67 km  waterlopen in Aarschot waarvoor we bevoegd zijn’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor waterlopen.
 

Praktische informatie:

Data en Locaties:

 • Maandag 4 juni om 19.30u – Aarschot
  Capucienenklooster, Stadspark 1
   
 • Donderdag 7 juni om 19.30u – Rillaar
  Parochiecentrum, Diestsesteenweg 315

Programma:

 • Welkom door Monique Swinnen, gedeputeerde voor waterlopen
 • Toelichting over de provinciale werking rond water.
  Verschillende medewerkers van de provincie zullen aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor waterlopen, Provincie Vlaams Brabant

Stijn Coppens

Dienst waterlopen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be