Streekproductenbeurs op 17 en 18 november

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw organiseert op 17 en 18 november een streekproductenbeurs bij Garage Jennes in Boortmeerbeek. Blikvanger zijn de huisgemaakte producten van Bakkerij Allemeersch uit Kampenhout.

Tijdens de streekproductenbeurs van 17 en 18 november bij garage Jennes is Boortmeerbeek stellen 25 producenten hun streekproducten voor. Bezoekers kunnen ze er ontdekken, proeven en kopen.

‘Met deze beurs willen we onze streekproducten promoten. Deze streekeigen producten bepalen mee het imago en de naambekendheid van Vlaams-Brabant’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor streekproducten.

De aanwezige producenten zijn FDW Brands (Bertem), Koffiebranderij ROM (Boortmeerbeek), Nonneke (Diest), Zoete Potjes (Schepdaal), Draver bier (Keerbergen), Likeuren De Gent (Betekom), Mosterd De Ster (Lubbeek), Musa Lova (Leuven), Imkerij Grooten (Opwijk), Kartuis (Halle), Brouwerij De Koperen Markies (Asse), Zuger (Scherpenheuvel), Wijndomein Ten Bunder (Aarschot), Tant’Ils (Ternat), Uylenbergher (Holsbeek), Wintmolders Jenervers (Landen), Het Geel Genot (Ternat), Salens- Van der Elst (Kortenberg), Fructus (Landen), Huis Vossen (Lennik), Chardonnay Meerdaal (Oud-Heverlee), Bakkerij Allemeersch (Boortmeerbeek), Het Nijswolkje (Aarschot), Beverse Kaas (Bever) en Centho Chocolates (Kampenhout).

De streekproductenbeurs loopt van zaterdag 17 november van 14 tot 18 uur tot zondag 18 november van 11 tot 18 uur. De inkom is gratis.

Blikvanger van de beurs is Bakkerij Allemeersch uit Kampenhout. Zij lanceren er hun huisgemaakte producten met het Cacao Trace label. Dat label staat garant voor de eerlijke betaling van de cacaoboer uit het Zuiden.

Voorbeelden van producten die voortaan via het Cacao Trace gemaakt zullen worden, zijn de pralines van Chardonnay Meerdael en Fruit Vanhellemont.

‘Om dit in de kijker te zetten, maakten de chocolatiers van Bakkerij Allemeersch een pronkstuk van maar liefst 4 op 1,5 meter’, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant vzw.
 

Op zaterdag 17 november om 14 uur wordt het meesterwerk van bakkerij Allemeersch uit Kampenhout voorgesteld. Nadien wordt de streekproductenbeurs officieel geopend.

Adres: Garage Jennes,  Leuvensesteenweg 369 in Boortmeerbeek

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor streekproducten, Provincie Vlaams Brabant

Daan Vanhorenbeek

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw

Paul Vleminckx

Voorzitter, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be