Streekhuis Dijleland gaat natuurbeleving verhogen

De provincie Vlaams-Brabant geeft 75.000 euro aan Regionaal Landschap Dijleland voor de inrichting van een educatieve ruimte, omgevingsgroen en bijenhal voor hun nieuwe Streekhuis aan het Zoet Water in Oud-Heverlee.

Regionaal Landschap Dijleland nam onlangs de boswachterswoning ‘De Fonteyn’ in concessie om er zijn kantoren en dagelijkse werking naar te verhuizen. Deze boswachterswoning is zeer strategisch en groen gelegen op de grens van Heverleebos en Meerdaalwoud, aan de toeristische attractiepool het Zoet Water.

‘We gaan het gelijkvloerse gedeelte van de schuur en de woning verbouwen tot een natuureducatieve ontvangstruimte en uitbaten als Streekhuis’, zegt Stef Boogaerts, voorzitter van Regionaal Landschap Dijleland.  Dit Streekhuis moet een infocentrum worden voor het brede publiek. Recreanten, toeristen, schoolkinderen, inwoners van het Dijleland moeten er op een duidelijke en vlotte manier geïnformeerd worden over de plattelandsbeleving in de streek’.

Het Streekhuis gaat ook verenigingen en overheidsdiensten uit het Dijleland, die actief zijn rond landschap, bos, natuur, erfgoed, landbouw, klimaat, recreatie en toerisme, eenvoudiger met elkaar in contact brengen. Dit moet leiden tot een betere samenwerking, het delen en verzamelen van expertise en infrastructuur op deze locatie.

‘Met het nieuwe natuurleerpad en de bijenhal kunnen we onze werking voor de bescherming van soorten in de kijker zetten. Zo leren kinderen de natuur vanuit de eigen ervaring kennen', zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.

Tie Roefs

Gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid, Provincie Vlaams Brabant

Bart Vandermaesen

Dienst Leefmilieu, Provincie Vlaams Brabant

Jan Verroken

Coördinator, Regionaal Landschap Dijleland

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be