Straffe Streek wordt Warmste Streek

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw doet mee aan de Warmste Week. De organisatie gaat collectebussen plaatsen bij producenten en verkooppunten van Vlaams-Brabantse streekproducten. Daarnaast legt het Straffe Streek-team een dubbele ‘warmathon’ af op 20 december. De opbrengt gaat naar de Voedselbanken.

‘Ons ‘Straffe Streek-team heeft besloten om hun warmste hart boven te halen en deel te nemen aan de Warmste Week’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor de streekproducten.

‘Als goede doel hebben we gekozen voor de Voedselbanken’, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant vzw. ‘Die keuze lag voor de hand omdat we dagelijks bezig zijn met lokale voeding en de missie van Voedselbanken, de strijd tegen honger en voedselverspilling, ons dus  aanspreekt.

De gecoördineerde actie kreeg de naam ‘De Warmste Streek’ en bestaat uit twee onderdelen.

Streekproducten Vlaams-Brabant heeft bij haar leden, producenten, verkooppunten, restaurants, logiesverblijven en andere partners die werken met streekproducten, een collectebus geplaatst. In totaal staan er zo’n 200 collectebussen in Vlaams-Brabant. Ze zullen van 15 november tot en met 15 december hun bezoekers stimuleren om een bijdrage te geven voor de Warmste Week.

Daarnaast legt het Straffe Streek-team op 20 december een dubbele ‘warmathon’ af, die ook online gesponsord kan worden.

Het team brengt het opgehaalde bedrag, als ludieke afsluiter, naar het Domein Puyenbroeck in Wachtebeke, waar de live-uitzending van de Warmste Week op Studio Brussel zal plaats vinden. Ze zullen de cheque er overhandigen aan de Voedselbanken.
Ze starten om 9 uur aan het Provinciehuis in Leuven en rijden eerst 55 km met de fiets tot Bornem en stappen dan de laatste 30 km te voet naar Wachtebeke.

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor streekproducten, Provincie Vlaams Brabant

Paul Vleminckx

Voorzitter, Streekproducten Vlaams-Brabant vzw

Daan Vanhorenbeek

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be