STEAM-ateliers stimuleren Nederlands bij leerlingen in Halle

Tijdens de herfstvakantie organiseert de stad Halle een STEAM-atelier voor kinderen van het tweede tot en met vierde leerjaar in JC De Kazerne. STEAM staat voor science, technology, engineering, arts en mathematics. Tijdens zo’n atelier doen kinderen spelenderwijs aan taalverwerving, maken ze op een laagdrempelige manier kennis met de onderdelen van STEAM en leren ze een stukje van het vrijetijdsaanbod in de stad kennen. ​

Tijdens een STEAM-atelier ontdekken de kinderen via verschillende workshops muziek, theater, beeld en audiovisuele kunsten wat een kunstenaar gemeen heeft met een wetenschapper. De workshops worden gegeven door Bamm! vzw en de verschillende vrijetijdsdiensten van de stad Halle. Het project wordt gefinancierd door de provincie Vlaams-Brabant en de stad Halle.

“De STEAM-kampen zijn laagdrempelig opgevat. Zo kan de spreekdurf tijdens de workshops bevorderd worden. We mikken met deze kampen vooral op kinderen die thuis geen Nederlands spreken. Zo kunnen we het taalverlies, dat in de schoolvakanties kan optreden, tegengaan”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs en Vlaams karakter.

“We laten kinderen ook kennismaken met het vrijetijdsaanbod in onze stad. Op die manier koppelen we het nuttige aan het aangename”, besluit Louis Van Dionant, schepen van jeugd.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Louis Van Dionant

Schepen, Stad Halle

Evelien Vanhelmont

Dienst onderwijs, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be