Stationsomgeving Haacht in een nieuw jasje

Vernieuwde stationsomgeving in Haacht in gebruik genomen

De eerste fase van de werken aan de stationsomgeving van Haacht zijn uitgevoerd. Jaren van intensief samenwerken leveren er nu een aangename en veilige publieke ruimte. Het plan staat helemaal in teken van de zachte weggebruiker. De nieuwe fietsluifel op het verkeersluw stationsplein voorziet 262 comfortabele plaatsen voor fietsen. Ook de fietsroute langs het spoor werd in deze fase aangepakt.

Goed nieuws is dat de pendelparking volgend jaar vernieuwd en uitgebreid zal worden. Dit dankzij een samenwerking tussen gemeente Haacht, de NMBS, De Werkvennootschap en de provincie Vlaams-Brabant en met steun van EFRO.

"Het plan voorziet een vermeerdering van de capaciteit van de pendelparking tot 325 autostaanplaatsen en laadpalen voor elektrische wagens. Dit moet maken dat de stationsomgeving van Haacht als belangrijk herkomststation kan uitgebouwd worden", zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. ​

Er is veel aandacht geschonken aan het zo goed mogelijk combineren van verschillende vervoersmodi. De werken gaan in het voorjaar 2021 van start. De pendelaar zal tijdig op de hoogte gebracht worden van de geplande werken, via de website van de gemeente Haacht, op het gekende adres: www.haacht.be/stationsomgeving

STRAMIEN CV maakte de inrichtingsstudie voor de hele stationsomgeving op en stond samen met ARA in voor de uitvoering van de publieke ruimte en de fietsenstalling.

090015_Ontwerp Publieke Ruimte Stationsomgeving_Haacht.pdf

PDF - 4.9 Mb

Bijlage: ontwerp publieke ruimte stationsomgeving Haacht

 

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Steven Swiggers

Burgemeester, Gemeente Haacht

Karen Dirickx

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams-Brabant

 

Kris Leysen

Sectorbeheerder Ruimte, Gemeente Haacht

Marijn Struyf

Woordvoerder, De Werkvennootschap

Bart Crols

Woordvoerder, NMBS

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be