Startschot voor schietstand Politieschool

De provincie Vlaams-Brabant bouwt een nieuwe, dubbele,  schietstand van 25 meter voor de Politieschool in het PIVO in Asse. Naast de schietstand verrijst er ook een horecapunt voor het personeel en de gebruikers van het PIVO en komen er extra kantoren.

In het voorjaar startte de bouw van een dubbele schietstand van 25 meter voor de opleiding van de politie-aspiranten en de training van politiemensen uit naburige lokale politiezones.

Ook een horecapunt voor  250 personen, met een uitgeruste industriële keuken, voor de personeelsleden, de klanten en partners van het PIVO en de omliggende bedrijven, is in aanbouw. Tenslotte wordt er ook werk gemaakt van een extra polyvalent kantoorgebouw.

Om zoveel mogelijk open ruimte te behouden en duurzaam de bestaande gebouwen te bewaren, wordt gebouwd volgens het principe van box-in-box. Hierbij wordt er gebouwd in de bestaande loodsen.

Het oude stookgebouw, het laatste overblijvende gebouw van de voormalige luchtmachtkazerne, wordt in ere hersteld, als erfgoed bewaard en krijgt een horeca-bestemming.

“Het PIVO is een provinciaal opleidingscentrum voor brandweer, politie, eerste-hulp en overheidspersoneel”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO. “Met dit  ambitieuze project bouwen we, 25 jaar na de aankoop van de site, verder aan de uitbouw van een multidisciplinaire opleidingssite voor veiligheidsdiensten in onze provincie. Op die manier komen we tegemoet aan de alsmaar stijgende vraag naar oefenen in realistische omstandigheden”.

De werken zullen ongeveer 1,5 jaar duren en de kosten bedragen ca. 4,9 miljoen euro.

 

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor PIVO, Provincie Vlaams-Brabant

Jos De Boeck

Directeur PIVO, Provincie Vlaams-Brabant

Jan Vanluchene

Architect, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be