Startschot voor jaar vol trekpaardactiviteiten op 11 maart

Infodag over medische aandoeningen bij trekpaarden

Op zaterdag 11 maart organiseerde ‘Trekpaard Jeugd’ een infodag over Beenwerk en Chronisch Progressief Lymfoedeem, medische kwalen die regelmatig voorkomen bij trekpaarden, in Asse. Deze lesdag was meteen het startschot van een jaar vol trekpaardactiviteiten.

Dit vormingsmoment kwam tot stand door een samenwerking tussen onderzoekers van de KU Leuven en Universiteit Gent, de provincie Vlaams-Brabant, Trekpaard.net en de vereniging ‘Trekpaard Jeugd’, een vereniging van jonge trekpaardliefhebbers uit heel Vlaanderen.

“Het doet ons plezier dat de provincie met Trekpaard Jeugd samenwerkt”, zegt gedeputeerde Tom Dehaene. “Het bewijst dat onze Brabanders ook aanslaan bij de jongere generaties.”

De provincie Vlaams-Brabant ondersteunde de afgelopen jaren projecten over het Brabants trekpaard. Die waren in eerste instantie gericht op het bewaren van het erfgoed. Maar ondertussen wordt er ook actief gezocht naar nieuwe toepassingen voor het ras in de hedendaagse maatschappij. ​

“We vinden het belangrijk dat we naar de toekomst blijven kijken”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels, “Deze studiedag is een enorme meerwaarde voor de langleefbaarheid van het trekpaard, waardoor waardoor nieuwe liefhebbers sneller de aankoop van een Brabander zullen overwegen.” ​ ​ ​

“De vorming is meteen het startschot van een jaar vol trekpaardactiviteiten”, besluit gedeputeerde ​ Gunther Coppens. “Er waren dit jaar maar liefst 29 nieuwe aanvragen voor de ondersteunende activiteitenpremie. Dit, aangevuld met nog tal van andere evenementen, zoals de traditionele jaarmarkten, betekent dus dat de trekpaarden de komende maanden overal gaan opduiken in onze provincie.”


Meer info en andere evenementen: www.brabantstrekpaard.be

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Pieter Berden

Projecten Brabants Trekpaard, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be