Start van nieuw seizoen in Het Vinne

Op 28 maart werd het toeristisch seizoen in provinciedomein het Vinne in Zoutleeuw officieel geopend. De natuur en wandelpaden zijn ondertussen hersteld van de herinrichtingswerken. Er staat een nieuw paviljoen en er werd een vlonder aangelegd achter de uitkijktoren. Nieuw is ook de maandelijkse Boek & Vinylmarkt.

Op 28 maart werd het toeristische seizoen in Zoutleeuw en Het Vinne feestelijk geopend
Op 28 maart werd het toeristische seizoen in Zoutleeuw en Het Vinne feestelijk geopend

Meer hersteld na werken

De afgelopen jaren werden er grote werken uitgevoerd in en rond het meer. Het meer is terug gevuld tot zijn oorspronkelijke peil en de natuur is zich aan het herstellen. De wandelwegen zijn ondertussen hersteld. Er werden extra knuppelpaden aangelegd en de wandelweg naast de dijk van de St-Odulphusbeek werd opgehoogd.

 

Nieuwe infrastructuur

Aan de inkom van het domein werd een paviljoen gebouwd. Dit paviljoen zal steeds toegankelijk zijn en dient als afspraak- en schuilplek voor bezoekers. Op termijn komen er infoborden en grondplannen met meer informatie over het domein.

Achter de uitkijktoren werd een nieuwe vlonder aangelegd. Hier kunnen bezoekers verpozen met een uitzicht over het Vinnemeer. De vlonder kan ook gebruikt worden voor educatieve activiteiten.


“In de loop van het seizoen plannen wij de plaatsing van extra speeltoestellen rond de poel die zullen zorgen voor nog meer speelplezier voor de kinderen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor provinciedomeinen.

Volle activiteitenkalender

Iedere laatste vrijdag van de maand vinden de Vinnemarkten plaats. Dit jaar komt daar elke eerste zondag van de maand een Boek & Vinylmarkt bij. En op 15 april is er een plantenruilbeurs.

Het Vinne blijft ook verder educatieve activiteiten voor jong en oud organiseren, gaande van een vroege vogelwandeling tot een cursus zeisen, van waterdiertjes scheppen tot het verhaal van de bijen. ​

op 3 en 4 juni kan men met een tent komen overnachten in de hoogstamboomgaard. Het Vinne zorgt dan voor randanimatie, een barbecue-plek, picknick mogelijkheden, natuurlijke wellness, muziek en workshops.

Individuen kunnen in het domein altijd terecht voor rust en ontspanning: een natuurwandeling, een fiets huren, spelen in de natuur en de innerlijke mens versterken in Bistro het Vinne. In de bloesemperiode is Het Vinne een vertrekplaats om de bloesempracht te ontdekken.

Meer info: Provinciedomein Het Vinne Zoutleeuw | Provincie Vlaams-Brabant (vlaamsbrabant.be)

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Liesbet Cox

Domeinbeheerder Het Vinne

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be