Start recreatieseizoen in provinciedomeinen

Vanaf 1 mei start het recreatieseizoen in de vier Vlaams-Brabantse provinciedomeinen.

“Onze domeinen zijn de uithangborden van de provincie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor recreatie. “Nu de lente aanbreekt, kan het recreatieseizoen van start gaan. De domeinen openen hun deuren, vanaf 1 april, hun zwembaden vanaf 1 mei”.

 

Kessel-Lo biedt waterpret en sportplezier

In het provinciedomein van Kessel-Lo kunnen kinderen vanaf 1 mei opnieuw pret beleven in het ploeterbad. Ook de andere attracties, zoals de avontuurlijke speeltuinen, minigolf, het verkeerspark, de trapbootjes en roeiboten/waterfietsen, gaan open.
Vanaf dit seizoen kan men sportterreinen online reserveren.
Op 14 mei is er een wandelconcert in het domein.

“Het Provinciedomein Kessel-Lo is een topattractie vlak bij Leuven. Een groene long voor wandelaars, lopers en vele andere sportievelingen. Onze kleine en grote speeltuin zorgen voor uren speelplezier. Dit jaar verwelkomen we ook cultuurliefhebbers met drie wandelconcerten in mei en juni”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/kessello
www.vlaamsbrabant.be/kalenderkessello

Vanaf 1 mei gaat het ploeterbad open

 

Bloemenpracht in Huizingen

In het Provinciedomein Huizingen is de toegang vanaf 1 april betalend. Eens binnen kunnen bezoekers zich uitleven in het kasteelpark met attracties, zoals de minigolf, de minicars, de toeristentrein, de boten en de pedalo’s. ​

“De rotstuin blijft een absolute troef in het Provinciedomein Huizingen. De bloemenpracht is een hele lente en zomer lang een lust voor het oog. Wie snel is, kan ook nog het tapijt van boshyacinthen bewonderen. Onze twee grote speeltuinen beloven uren speelplezier voor onze jonge bezoekers. En heel weldra breidt ons gezin trekpaarden verder uit”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/huizingen
www.vlaamsbrabant.be/kalenderhuizingen

De rotstuin is de topattractie in Huizingen
De rotstuin is de topattractie in Huizingen

Een zomer lang zwemmen in open lucht in de Halve Maan

Het provinciedomein Halve Maan in Diest opent vanaf 1 mei opnieuw het openluchtzwembad. In het natuureducatieve bezoekerscentrum kan de bezoeker terecht voor lezingen en wandelingen.

“Het grote openluchtzwembad van de Halve Maan kan weer badgasten ontvangen voor een dag vol waterrecreatie voor een democratische prijs. Maar daarnaast is de rest van het domein gratis toegankelijk. Keuze genoeg: waterfietsen, kajaks, minicars en minigolf. Bovendien staat er een sinds kort een indrukwekkend hoogteparcours. Dit uitdagende parcours is een ideale teambuilding-activiteit”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/halvemaan
www.vlaamsbrabant.be/kalenderhalvemaan

 

Het Vinne zet in op natuurbeleving op maat van gezinnen

Het provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw opende al het toeristische seizoen op 1 april. Dit jaar bruist de Vinnehoeve van het leven met maandelijkse marktjes. Voor de hoeve werd een paviljoen gebouwd, een plek om af te spreken of om even te schuilen. Voor de hoeve, en goed zichtbaar vanaf het terras van de bistro werd een ​ nieuwe speeltuin aangelegd.​
Op 3 en 4 juni is er een Familieweekend waarbij men met een tent kan komen overnachten in de hoogstamboomgaard. Het Vinne zorgt dan voor randanimatie, een barbecue-plek, picknick mogelijkheden, natuurlijke wellness, muziek en workshops.

“Het Vinne werd afgelopen jaren grondig gesaneerd. De waterkwaliteit is sterk verbeterd en dat heeft een positieve impact op het leven. Watervogels zijn in grote aantallen teruggekeerd, en dat is goed nieuws voor de vogelliefhebbers. Verder blijft Het Vinne natuurlijk de ideale uitvalsbasis om het Hageland en de Getevallei te ontdekken”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels.

Meer info:
www.vlaamsbrabant.be/hetvinne
www.vlaamsbrabant.be/vinnekalender

Het Vinne zet in op natuurbeleving aan het grootste binnenmeer van Vlaanderen
Het Vinne zet in op natuurbeleving aan het grootste binnenmeer van Vlaanderen

Alle info over de prijzen en de openingsuren van de openluchtzwembaden in de domeinen: www.vlaamsbrabant.be/zwemmen

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Agnetha Van Pee

Recreatie en provinciedomeinen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be