Sprankelend Hageland

Vier weekends boordevol Hagelandse wijn

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met de gemeenten Tielt-Winge, Holsbeek, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek, Rotselaar, Scherpenheuvel-Zichem en Tienen ‘Sprankelend Hageland’. Tijdens vier wijnweekends, van 21 augustus tot en met 12 september, kunnen bezoekers via verschillende fiets- en wandelroutes de Hagelandse wijndomeinen en wijngaarden leren kennen.

Op 29 juli werd de Hagelandse wijncampagne 'Sprankelend Hageland' afgetrapt op het wijndomein Vandeurzen in Linden
Op 29 juli werd de Hagelandse wijncampagne 'Sprankelend Hageland' afgetrapt op het wijndomein Vandeurzen in Linden

Aan het einde van de zomer is het tijd om te oogsten. En dat vieren ze in het Hageland maar al te graag. Tijdens ‘Sprankelend Hageland’ nodigen de wijnbouwers het publiek uit voor rondleidingen, proeverijen, fiets- en wandeltochten en andere wijnbelevingsactiviteiten.

Het programma :

  • 21 en 22 augustus in Tielt-Winge, Holsbeek en Rotselaar: wijndomeinen Hagelander, Houwaartse wijngaard, ​ Ten Gaerde, Eiken vat, Eeckhout, de wijnfaktorij, de Lange Eyken, Liemau, Haksberg en Danouise), Ten Bunder, Chartreuzenberg en de steenen muur vzw
  • 28 augustus in Rotselaar: de Wezemaalse wijnfeesten
  • 29 augustus in Scherpenheuvel en Rotselaar: wijndomeinen de steenen muur vzw en Coberger
  • 4 en 5 september in Bekkevoort, Geetbets, Rotselaar en Tielt-winge: wijndomeinen Kluisberg, Petrushoeve, Hagegoud, Danouise, Haksberg en de steenen muur vzw
  • 11 en 12 september in Tienen en Lubbeek: wijndomeinen Hageling en Vandeurzen

 

“Het Hageland is de bakermat van onze wijn en de ideale wijnbestemming voor een kort verblijf’, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme. ”Tijdens ‘Sprankelend Hageland’ kan men fietsen en wandelen langs wijndomeinen en wijngaarden. Of wijn proeven. Of deelnemen aan een rondleiding op een wijndomein. Activiteiten te over. De aromakaart helpt de deelnemer op weg. Men ontdekt er de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen en komt in één oogopslag te weten op welke wandel- en/of fietsroute ze gelegen zijn”.

Druiventros in het wijndomein Vandeurzen in Linden (copyright Lander Loeckx)
Druiventros in het wijndomein Vandeurzen in Linden (copyright Lander Loeckx)

In samenwerking met Straffe Streek werd de ‘Sprankelende Proefdoos’ ontwikkeld. In die doos zitten Hagelandse wijnen met bijpassende streekproducten en de aromakaart. De doos is verkrijgbaar bij de Straffe Streekhoekjes in onze provincie. Op die manier kunnen bezoekers thuis ook nog nagenieten van een heerlijk Hagelands wijntje.

 

Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be/wijn en www.straffestreek.be

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Isabelle Hollevoet

Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be