(Sp)rankelend Hageland

Twee weekends boordevol Hagelandse wijn

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met de gemeenten Aarschot, Bekkevoort, Geetbets, Holsbeek, Lubbeek, Scherpenheuvel-Zichem en Tielt-Winge, ‘(Sp)rankelend Hageland’. Tijdens twee wijnweekends, op 5 en 6 en 12 en13 september, kunnen bezoekers via fiets- en wandelroutes de Hagelandse wijndomeinen en wijngaarden ontdekken.

“In het Hageland is het glas altijd goed gevuld’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “Het succes van de Hagelandse wijn, een bijzonder streekproduct met speelse kleuraccenten en lekkere afdronk, is te danken aan het klimaat, de ondergrond van ijzerzandsteen en de zachte zuiderse wijnhellingen van de Hagelandse heuvels”.

Tijdens de twee wijnweekends in september kan de deelnemer fietsen en/of wandelen langs wijndomeinen en wijngaarden. Men kan ook proeven, een rondleiding bijwonen of een QR-toer volgen.

Ieder jaar wordt de aromakaart aangepast. Dit jaar heeft Toerisme Vlaams-Brabant de fiets- en wandelroutes per wijnbouwer toegevoegd alsook een Hagelandse wijngeur.
Met de aromakaart komt de deelnemer meer te weten over de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen en heeft hij in een oogopslag een idee van de verschillende wijnbouwers in de streek.

In samenwerking met Straffe Streek werd de (Sp)rankelende Proefdoos ontwikkeld. In die doos zitten een aantal Hagelandse wijnen met bijpassende streekproducten en toeristische tips. De doos is verkrijgbaar bij de Straffe Streekhoekjes in onze provincie. Op die manier kunnen bezoekers thuis nagenieten van een heerlijk Hagelands wijntje.

Aan de wijncampagne is ook een wedstrijd verbonden. Wie surft naar de website kan hieraan deelnemen en maakt kans op een beleefbon ter waarde van 10 euro. Deze bon geeft korting bij attracties in de provincie Vlaams-Brabant.

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant

Isabelle Hollevoet

Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be