Skip to Content
(Sp)rankelend Hageland

(Sp)rankelend Hageland

Vier weekends boordevol wijn

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met de gemeenten Aarschot, Bekkevoort, Geetbets, Holsbeek, Lubbeek, Tielt-Winge, Tienen en Rotselaar, ‘(Sp)rankelend Hageland’. Tijdens vier wijnweekends, tussen 17 augustus en 8 september, kan men de Hagelandse wijn leren kennen op de wijndomeinen.

“In het Hageland is het glas altijd goed gevuld’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “Het succes van de Hagelandse wijn, een bijzonder streekproduct met speelse kleuraccenten en lekkere afdronk, is te danken aan het klimaat, de ondergrond van ijzerzandsteen en de zachte zuiderse wijnhellingen van de Hagelandse heuvels”.

Tijdens deze weekends serveren de wijnbouwers hun wijnen en kan men een kijkje nemen achter de schermen, de sfeer opsnuiven op één van de activiteiten op de wijndomeinen of zich neervlijen op een wijnterras. Ook blinde, slechtziende en dove mensen kunnen via workshops genieten van de Hagelandse wijnen.

Met de nieuw ontwikkelde aromakaart komt de deelnemer meer te weten over de delicate smaken en toetsen van de Hagelandse wijnen.

Wanneer men een overnachting bij de deelnemende logies boekt met de promotiecode 365VLBR, ontvangt men een fles streekbubbels ter waarde van 20 euro.

Contacteer ons
Monique Swinnen Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant
Isabelle Hollevoet Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant
Frank Ilsbroux Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant
Monique Swinnen Gedeputeerde voor toerisme, Provincie Vlaams-Brabant
Isabelle Hollevoet Regiocoördinator Hageland, Toerisme Vlaams-Brabant
Frank Ilsbroux Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven