Sport je Slim organiseert taalactiverende kampen in Dilbeek

Sport je Slim vzw uit Dilbeek organiseert in de zomervakantie van 2021 en de paasvakantie van 2022, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant, taalactiverende sportkampen. Deze kampen combineren taal en sport en zijn bedoeld voor jongeren uit de Vlaamse Rand die nood hebben aan extra ondersteuning Nederlands.

 

De doelgroep van de sportkampen zijn kwetsbare, meestal anderstalige, leerlingen uit het basis en secundair onderwijs en jongvolwassenen met een mentale beperking.

“Tijdens het kamp wordt het begrijpen, spreken en schrijven van het Nederlands tijdens sport, spel en studie gestimuleerd. Op die manier onderhouden deze jongeren hun kennis van de taal tijdens vakantieperiodes wat hun slaagkansen in het onderwijs bevordert, zegt Hilde Janssens van Sport je Slim.

De kinderen krijgen taalles Nederlands
De kinderen krijgen taalles Nederlands

Ook de ouders ​ worden op het kamp uitgenodigd zodat ze hun kinderen achteraf op een goede manier kunnen opvolgen. Zij kunnen worden bijgestaan door een tolk.

De jongeren worden naar de kampen doorverwezen via de scholen uit Dilbeek en omgeving, ​ de CLB's, de gemeenten uit het Pajottenland en sociale organisaties.
De scholen van de deelnemers worden geïnformeerd over de bevindingen tijdens het kamp.

De kinderen in actie
De kinderen in actie

“We steunen dit project met 13.000 euro omdat het zich richt naar taalzwakke leerlingen in de Vlaamse Rand. De combinatie van sport en taal zorgt ervoor dat zij een extra duwtje in de rug krijgen zodat ze een goede start kunnen nemen bij de aanvang van het nieuwe schooljaar”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Vlaams karakter en onderwijs. “Zeker in de Vlaamse Rand is het belangrijk dat alle kinderen goed Nederlands kennen. Dat helpt hen op school en in hun latere beroepsleven”.

Ook de gemeente Dilbeek steunt dit project via promotie en infrastructuur. De school Don Bosco biedt zijn lokalen aan.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Hilde Janssens

Sport je Slim

Peter Biondi

Vlaams karakter, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be