Speeltuinen Vlaams-Brabantse provinciedomeinen gaan zaterdag open

De provincie Vlaams-Brabant besliste om alle speeltuinen in haar vier recreatiedomeinen te openen vanaf zaterdag 30 mei. Spelen is er terug toegelaten met respect voor de veiligheidsmaatregelen.

Nadat de Nationale Veiligheidsraad eerder deze week groen licht gaf voor de heropening van speeltuinen, heeft de provincie Vlaams-Brabant vandaag besloten om alle speeltuinen in de provinciedomeinen Halve Maan in Diest, Huizingen, Kessel-Lo en Het Vinne in Zoutleeuw te openen vanaf zaterdag 30 mei.

“Kinderen kunnen weer naar hartenlust ravotten in onze domeinen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “Om de veiligheid van de kinderen, hun ouders en het provinciepersoneel te waarborgen moet men zich uiteraard wel houden aan de maatregelen”.

Er mogen maximum 20 kinderen onder 12 jaar aanwezig zijn in de speeltuin. Ouders moeten zich houden aan de richtlijnen over het afstand houden en dragen bij voorkeur een mondmasker.

De toegang tot de domeinen is gratis tot wanneer de coronamaatregelen worden opgeheven en het normale aanbod van de domeinen weer mogelijk is.  
 

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor de provinciedomeinen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Lieven Elst

Directeur Vrije Tijd, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be