Span je in voor dieren

Dierendag in de provinciedomeinen


Op woensdag 4 oktober, Werelddierendag, organiseerde de provincie Vlaams-Brabant onder het motto ‘Span je in voor dieren’, activiteiten met dieren voor kinderen. Deze activiteiten vonden plaats in de provinciedomeinen Halve Maan in Diest, Het Vinne in Zoutleeuw, Kessel-Lo en Huizingen. De bedoeling was om kinderen bewust te maken van de verantwoordelijkheid die komt kijken bij het houden van huisdieren.


De dierenactiviteiten in de 4 provinciedomeinen vonden plaats van 14 tot 17 uur, waren gratis en richtten zich hoofdzakelijk op kinderen tussen 9 en 12 jaar.

“Op een speelse manier leren kinderen bij over dieren”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor dierenwelzijn. “De focus van de activiteiten ligt op de verzorging en de dagelijkse taken die horen bij het houden van dieren.”

Gedeputeerde Bart Nevens doet mee aan het spel 'hoefijzer gooien'.
Gedeputeerde Bart Nevens doet mee aan het spel 'hoefijzer gooien'.

“Voor elk domein werd er een uitdagend programma samengesteld met activiteiten zoals workshops, gidsbeurten, dierenspelen en wandelzoektochten”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.

“In elk van de 4 domeinen zijn er ook twee trekpaarden aanwezig. De kinderen mogen helpen met het borstelen van deze vriendelijke reuzen, het op- en aftuigen, wandelen aan een touw en een ritje”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens.

In het domein van Huizingen stonden heel wat activiteiten in het teken van het Brabants trekpaard.
In het domein van Huizingen stonden heel wat activiteiten in het teken van het Brabants trekpaard.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/spanjeinvoordieren

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Pieter Berden

Projecten Brabants Trekpaard, Provincie Vlaams-Brabant

Annemie De Turck

Dierenwelzijn, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be