SpaceLAB maakt pop-ups voor bedrijventerrein BUDA Vilvoorde

Om de dynamiek van opwaardering van het bedrijventerrein BUDA in Vilvoorde op korte termijn zichtbaar te maken komen er pop-up installaties. SpaceLAB uit Mechelen ontwerpt deze tijdelijke ontmoetingsruimtes. Ze worden in april volgend jaar in gebruik genomen.
 

De provincie Vlaams-Brabant is de motor van de opwaardering van de bedrijvenzone BUDA in Vilvoorde, Machelen en Brussel. Om de vernieuwing op relatief korte termijn zichtbaar te maken, komen er tijdelijke ontmoetingsruimten op het bedrijventerrein. Voor deze pop-ups werd nu de ontwerper aangesteld.

‘We investeren 80.000 euro in deze tijdelijke verblijfs- en ontmoetingsruimten in de vorm van pop-up-installaties in de bedrijvenzone BUDA’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. ‘Deze installaties moeten het klassieke denken over de publieke ruimte openbreken en de mogelijkheden en kansen tonen van deze ondergewaardeerde bedrijvenzone. De installaties moeten het gebied in de kijker zetten en de aantrekkelijkheid van de bedrijvenzone vergroten voor alle gebruikers.'

De installaties zijn geschikt voor activiteiten en kleine evenementen, zoals een locatie voor food-trucks of recreatie zoals bijvoorbeeld een jeu-de-boules of picknicktafel. De provincie Vlaams-Brabant heeft nu studiebureau SpaceLAB uit Mechelen aangesteld om deze pop-up-installaties te ontwerpen en te realiseren.

De realisatie van deze installaties is gepland voor april 2019. Bedrijven en bewoners van het gebied krijgen in september inspraak in het ontwerp van de installaties.

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams Brabant

Els Van Loon

Dienst ruimtelijke planning, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be