SpaceLAB maakt pop-ups voor bedrijventerrein BUDA Vilvoorde

Maandag 2 juli 2018 — Om de dynamiek van opwaardering van het bedrijventerrein BUDA in Vilvoorde op korte termijn zichtbaar te maken komen er pop-up installaties. SpaceLAB uit Mechelen ontwerpt deze tijdelijke ontmoetingsruimtes. Ze worden in april volgend jaar in gebruik genomen.
 

De provincie Vlaams-Brabant is de motor van de opwaardering van de bedrijvenzone BUDA in Vilvoorde, Machelen en Brussel. Om de vernieuwing op relatief korte termijn zichtbaar te maken, komen er tijdelijke ontmoetingsruimten op het bedrijventerrein. Voor deze pop-ups werd nu de ontwerper aangesteld.

‘We investeren 80.000 euro in deze tijdelijke verblijfs- en ontmoetingsruimten in de vorm van pop-up-installaties in de bedrijvenzone BUDA’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning. ‘Deze installaties moeten het klassieke denken over de publieke ruimte openbreken en de mogelijkheden en kansen tonen van deze ondergewaardeerde bedrijvenzone. De installaties moeten het gebied in de kijker zetten en de aantrekkelijkheid van de bedrijvenzone vergroten voor alle gebruikers.'

De installaties zijn geschikt voor activiteiten en kleine evenementen, zoals een locatie voor food-trucks of recreatie zoals bijvoorbeeld een jeu-de-boules of picknicktafel. De provincie Vlaams-Brabant heeft nu studiebureau SpaceLAB uit Mechelen aangesteld om deze pop-up-installaties te ontwerpen en te realiseren.

De realisatie van deze installaties is gepland voor april 2019. Bedrijven en bewoners van het gebied krijgen in september inspraak in het ontwerp van de installaties.

Ann Schevenels Gedeputeerde at Provincie Vlaams Brabant
Els Van Loon Dienst ruimtelijke planning at Provincie Vlaams Brabant