Seizoensarbeiders onderworpen aan maatregelen corona

Gouverneur neemt politiebesluit over coronamaatregelen voor buitenlandse seizoensarbeiders

In augustus komen traditioneel heel wat buitenlandse seizoensarbeiders helpen bij de oogst. In overleg met de provinciegouverneur van Limburg heeft de gouverneur van Vlaams-Brabant vastgelegd hoe de gemeenten in deze coronatijd moeten omgaan met deze instroom. Een politiebesluit bekrachtigt de afspraken.

De burgemeesters van Vlaams-Brabant zien toe op de toepassing van de regels en maken ze verder bekend in hun gemeente.

  • Seizoensarbeiders moeten  zich inschrijven in de gemeente. Om te vermijden dat elke arbeider apart naar het gemeentehuis gaat, raadt de gouverneur aan om dit op niveau van het bedrijf te organiseren.
  • Het bedrijf kan de gegevens van elke werknemer en een kopie van de paspoorten verzamelen om zo de registratie op het gemeentehuis gezamenlijk uit te voeren.
  • Na registratie krijgt elke arbeider een INSZ nummer. Arbeiders die reeds eerder tewerkgesteld en geregistreerd waren in de gemeente hebben al een INSZ nummer.
  • De individuele corona-testresultaten worden gekoppeld aan dit INSZ nummer.

Op die manier kunnen we snel optreden als er een coronabesmetting zou optreden bij de seizoensarbeiders.

Politiebesluit Seizoensarbeid en corona 31 juli 2020 - Vlaams-Brabant.pdf

PDF - 175 Kb

Lodewijk De Witte

Provinciegouverneur, Provincie Vlaams-Brabant

Peter Huygaerts

Dienst Noodplanning

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be