Schoolverlatersdag ‘School gedaan?! Wat nu?’

De provincie Vlaams-Brabant en de VDAB slaan de handen in elkaar en organiseren schoolverlatersdagen specifiek voor leerlingen van het TSO en BSO. Zo wil de provincie laatstejaarsstudenten wapenen om hun toekomst op de arbeidsmarkt voor te bereiden.

Veel laatstejaars studenten zitten met een hoop vragen. Wat moet ik doen als ik afstudeer? Hoe pak ik mijn sollicitatie aan? Hoe zit dat precies om mij in te schrijven bij de VDAB? Kan ik nog een 7de jaar of bijkomende opleiding volgen om mij te vervolmaken?

Al deze vragen krijgen een antwoord op twee workshops die door de VDAB gegeven worden in het PIVO. Tijdens het improtheater komen de leerlingen bijvoorbeeld in contact met de meest ondenkbare situaties die zich kunnen afspelen tijdens een sollicitatiegesprek of op de werkvloer. Daarnaast krijgen de leerlingen info om nog een 7de jaar of bijkomende opleiding te doen.

‘Op deze schoolverlatersdag krijgen de leerlingen heel vlot en toegankelijk de verschillende opties voorgelegd van wat er allemaal mogelijk is na hun laatste jaar TSO of BSO. Zo kunnen ze vol zelfvertrouwen de overstap maken naar de arbeidsmarkt of naar een verdere opleiding’ zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor onderwijs.

 

Marc Florquin

Gedeputeerde voor onderwijs, Provincie Vlaams Brabant

Els Breunig

Dienst onderwijs, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be