Schaatsverbod in de provinciedomeinen

De provincie Vlaams-Brabant kondigt een schaatsverbod af op de vijvers van haar provinciedomeinen in Diest, Zoutleeuw, Kessel-Lo en Huizingen.

 

“Er geldt een algemeen schaatsverbod in al onze domeinenzijn”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “Schaatsen op zich is coronaproof, maar als veel mensen op het ijs samenkomen, krijg je een samenscholing, die we in deze coronatijd willen vermijden. Bovendien is schaatsen op een aantal vijvers gevaarlijk”.

De veiligheid van de schaatsers is niet gegarandeerd. Niet alle vijvers zijn immers oppervlakten met stilstaand water. Een aantal vijvers wordt gevoed door bronnen. Dat zorgt er voor dat er niet zichtbare wakke plekken in de ijslaag zijn, die niet met het blote oog te zien zijn. Er is dus altijd een kans dat men door het ijs zakt.

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Agnetha Van Pee

Recreatie en provinciedomeinen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be