Ruim 36.000 nieuwe bomen dankzij Steunpunt Bos

De voorbije winter plantten 47 Vlaams-Brabantse boseigenaars, met de hulp van het provinciale Steunpunt Bos, 36.555 nieuwe bomen.

Het Vlaams-Brabantse Steunpunt Bos helpt eigenaars met het duurzaam beheer van hun bos. Eén van de manieren waarop het Steunpunt boseigenaars ondersteunt is het helpen bebossen of herbossen van hun gronden. 

“Zo hielpen onze bosmedewerkers, samen met de lokale terreinploegen en aannemers, het afgelopen plantseizoen 47 boseigenaars op 50 verschillende plaatsen in onze provincie met het aanplanten van niet minder dan 36.555 nieuwe bomen”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. 

Over een totale oppervlakte van 17,27 ha kwamen er zo 4 nieuwe bossen en 46 heraanplanten.
Het aanplanten van bomen gebeurt met streekeigen soorten, zoals eik, esdoorn, zwarte els, wilg of linde.

“Bossen zijn cruciaal in het behoud en de versterking van onze biodiversiteit en zorgen bovendien voor verkoeling. Bomen zijn onze bondgenoten in het aanpakken van de klimaatverandering. Daarom werken we met boseigenaars samen om robuuste bossen te creëren”, besluit gedeputeerde Bart Nevens.

Bart Nevens

Gedeputeerde voor leefmilieu, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be