Route Europa bereidt leerlingen voor op Europese verkiezingen

‘Route Europa’ is een educatief spel dat Europe Direct Vlaams-Brabant heeft laten ontwikkelen om jongeren voor te bereiden op de Europese verkiezingen van 9 juni. Voor het eerst mogen jongeren vanaf 16 jaar immers ook hun stem uitbrengen. Tijdens het educatief spel maken ze kennis met de belangrijkste Europese beleidsthema’s, de Europese instellingen en de Europese verkiezingen.


Op 9 juni mogen jongeren vanaf 16 jaar voor het eerst gaan stemmen voor de Europese verkiezingen en zo mee het toekomstige beleid van de Europese Unie bepalen.

Om hen voor te bereiden op deze verkiezingen ontwikkelden het Belgische Europa Direct netwerk, het Europahuis Ryckevelde, het Verbindingsbureau van het Europees Parlement in België en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in België het educatief spel ‘Route Europa’ voor leerlingen van de derde graad van het secundair onderwijs.

Op 29 februari stelde gedeputeerde Gunther Coppens het spel 'Route Europa' voor in De Wijnpers in Leuven.
Op 29 februari stelde gedeputeerde Gunther Coppens het spel 'Route Europa' voor in De Wijnpers in Leuven.

“Met het spel leren de jongeren over de impact van de EU op hun leven, wat de EU doet op vlak van klimaat, migratie en buitenlands beleid. Ze krijgen ook voorbeelden van Europese projecten in hun regio. Tijdens de nabespreking komen de leerlingen te weten hoe de verkiezingen werken en hoe ze kunnen gaan stemmen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Europa.

In de speldoos zit een handleiding, spelbord en spelkaarten voor een groep van maximum 30 leerlingen.

Jongeren kunnen zich via het spel voorbereiden op de Europese verkiezingen.
Jongeren kunnen zich via het spel voorbereiden op de Europese verkiezingen.

Scholen kunnen de speldoos 2 weken gratis ontlenen via https://www.vlaamsbrabant.be/nl/onderwijs-en-vorming/educatief-aanbod/educatief-spel-route-europa

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Maria-José Cebrian Tornero

Dienst Europa, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be