Roel Grommen heeft beste aardbeien van het land

Roel Grommen uit Vliermaal is de winnaar van de jaarlijkse aardbeiententoonstelling van de provincie Vlaams-Brabant en het Koninklijk Nationaal Verbond van Aardbeitelers (KNVA). De aardbeiententoonstelling vond plaats op 12 mei, tijdens de ‘Dag van de Aardbei’  in Lennik.

De organisatoren gaan tijdens de ‘Dag van de Aardbei’ op zoek naar de meest smaakvolle, mooiste en dikste aardbeien.

“Roel Grommen haalde een monsterscore van 100 op 100”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.
Op de vijf verschillende onderdelen, waarop de jury quoteerde, haalde hij telkens het maximum van twintig punten. Dat ging van gezondheid, rijpheid, homogeniteit tot vruchtmaat en presentatie.

“Zo’n hoge score… Dat is de voorbije jaren nog nooit gebeurd”, zegt Frans Meurrens, voorzitter van de jury. Een unicum dat kan tellen. Alle scores waren bijzonder hoog. Soms was er maar een half puntje verschil. De top vijftien van de kisten aardbeien haalde allemaal 90 punten of meer”.

De ‘Dag van de Aardbei’ betekent traditioneel de start van het aardbeienseizoen.
“We hebben er even op moeten wachten maar vanaf nu zijn onze Belgische aardbeien er weer”, zegt Etienne Elpers, voorzitter van KNVA. “Door de voorbije, frisse periode kwam de rijping wat langzamer op gang. We verzorgen allemaal onze planten met passie want gezonde planten geven de smakelijkste vruchten.”

De top vijf:

 

Naam

Gemeente

Punten

1

Roel Grommen

Vliermaal (Kortessem)

100

2

Marnique Renaers

Wellen

96,5

3

Liliane Ivens

Nieuwrode (Holsbeek)

96

4

Svelien Aardbeien

Lennik

95,5

5

Eric Jansen

Romershoven (Hoeselt)

95

 

 

Monique Swinnen

Gedeputeerde voor land- en tuinbouw

Geert Mertens

Dienst land- en tuinbouw

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be