Regionale Landschappen gaan voor maximaal digitaal dankzij samenwerking met VERA

De 5 Regionale Landschappen van Vlaams-Brabant gaan voor hun IT samenwerken met VERA, het autonoom provinciebedrijf voor e-government. Op die manier besparen ze niet alleen op IT, ze kunnen de digitale mogelijkheden optimaal benutten voor hun werking en maken ze zo mee werk van de digitale transformatie.

Sinds enkele jaren ondersteunt het autonome provinciebedrijf naast gemeenten en OCMW’s, ook politie- en hulpverleningszones bij IT-projecten en andere digitale uitdagingen. Sinds vorig jaar stelt VERA, het autonoom provinciebedrijf voor e-government, zijn diensten open voor andere organisaties dan lokale besturen.

‘Voorwaarde is wel dat ze met meer dan 50% overheidssubsidies werken en diensten leveren in de provincie Vlaams-Brabant’, zegt Véronique Janssens, directeur van VERA. ‘Zo kunnen organisaties besparen op hun IT, maar ook genieten van de mogelijkheden van de digitalisering die onvermijdbaar is’.

Sinds kort zijn ook de 5 Vlaams-Brabantse Regionale Landschappen toegevoegd aan deze lijst met de nieuwe samenwerking ‘Regionale Landschappen Vlaams-Brabant’.

De samenwerking ‘Regionale Landschappen Vlaams-Brabant’ bestaat uit de Regionale Landschappen Dijleland, Noord-Hageland, Brabantse Kouters, Pajottenland & Zennevallei en Zuid-Hageland. 

De Regionale Landschappen werken in eigen streek aan meer natuur, bescherming van het open landschap en natuurgerichte recreatie.

‘Door deze samenwerking kan VERA de Regionale Landschappen professioneel ondersteunen op gebied van IT, want ook voor hen is dat een groeiende noodzaak,’ besluit Tie Roefs, gedeputeerde voor informatica, milieu en duurzaamheid. ‘Dankzij de samenwerkingsprojecten en raamcontracten van VERA kunnen de Regionale Landschappen geld en tijd besparen. Besparingen gebeuren via de kortingen van een raamcontract ten opzichte van de standaardprijs. Het gespaarde bedrag kunnen ze gebruiken om te investeren in nieuwe digitale mogelijkheden. Zo maken ze mee werk van de digitale transformatie. De digitale technologie kan hen immers helpen om noodzakelijke ecologische veranderingen te realiseren'. 

 

Tie Roefs

Gedeputeerde voor informatica, milieu en duurzaamheid, Provincie Vlaams Brabant

Véronique Janssens

Directeur, VERA

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be