Recordseizoen voor provinciedomeinen

Stijging van het aantal bezoekers met 68%

Zo’n 780.487 recreanten vonden het voorbije seizoen hun weg naar de provinciale domeinen Huizingen in Beersel, Kessel-Lo in Leuven, Halve Maan in Diest en Het Vinne in Zoutleeuw. Dat zijn er zo’n 315.500 of 68% meer dan in 2017. De provinciedomeinen konden dan ook profiteren van het uitzonderlijk goede weer van de afgelopen zomer om hun bezoekersrecord te behalen.

Provinciedomein Huizingen

Het Provinciedomein Huizingen trok het voorbije seizoen 270.643 geregistreerde bezoekers. Dat zijn er zo’n 45.000 meer dan het vorige seizoen.

Het openluchtzwembad trok 62.049 bezoekers, zo’n 25.000 meer dan in 2017.
‘Een verklaring voor dit fantastische resultaat moeten we niet ver zoeken’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. ‘Het warme weer van de afgelopen maanden was perfect zwemweer. En waar kan je dan beter terecht dan in onze provinciedomeinen?’.

De populairste attracties zijn de boten op de roeivijver (7.960 tickets, goed voor zo’n 31.000 recreanten), de minicars (18.793), de trein (17.977) en de minigolf (9.367 bezoekers).
De trekkershutten telden 59 reservaties.
De natuuractiviteiten trokken 3.204 bezoekers aan.

‘Belangrijk moment voor ons domein was de opening van de gerestaureerde rotstuin’, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. ‘We werken verder aan de uitbouw van onze infrastructuur met de aanleg van een nieuwe trekpaardweide, de herinrichting van het serre- en stallencomplex en de bouw van een nieuw kassa- en onthaalgebouw’.


Provinciedomein Kessel-Lo

Ook in het Provinciedomein Kessel-Lo was er een recordopkomst. De inkom is gratis, dus moeilijk om precieze bezoekersaantallen te kennen. Er staat slechts op één vaste locatie een teller in het domein. Die registreerde 226.208 bezoekers.

Voor het ploeterbad noteerde men 57.913 bezoekers, dat zijn er 22.874 meer dan vorig seizoen.
De roeiboten en pedalo’s vaarden niet uit omwille van het groot onderhoud aan de vijver.
De minigolf kon rekenen op 6.100 sportievelingen. Daarnaast trok het verkeerspark 5.800 bezoekers en de trapbootjes 3.500.
De natuuractiviteiten trokken 3.195 bezoekers aan.

‘Ook In Kessel-Lo blijven we verder investeren in gastvrije infrastructuur. Er komt een nieuw kampeerautoterrein aan de inkomzone Eénmeilaan, het onthaalgebouw wordt afgewerkt en de steiger en het zitplatform voor de roeiboten worden vernieuwd’, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. 


Provinciedomein Halve Maan

Het Provinciedomein Halve Maan in Diest klokte dit jaar af op 183.188 bezoekers. Dat zijn er 65.673 meer dan in 2017.

Ook dit jaar konden de bezoekers terecht op de talloze attracties. De mini-auto’s blijven de absolute favoriet, met maar liefst 10.083 verkochte ritjes. Verder kwamen meer dan 2.576 bezoekers een balletje slaan op het minigolfterrein.
De natuuractiviteiten trokken zo’n 5.219 bezoekers aan.

De overnachtingmogelijkheden op het domein waren opnieuw een voltreffer. In totaal werd er 189 nachten verbleven in de trekkershutten. Het autokampeerterrein telde 195 overnachtingen.

In het domein werkt men verder aan de uitbouw van de avontuurlijke zone en de renovatie van de Lindemolen.
 

Provinciedomein Het Vinne

Het Provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw werden 100.448 bezoekers geteld. Dat zijn er 14.302 meer dan het vorige seizoen.
De natuuractiviteiten trokken 3.756 bezoekers aan. De populairste activiteit was ‘Schat van Vlieg’ met zo’n 400 deelnemers.

Er waren 537 geregistreerde paalkampeerders.

Walter Zelderloo

Gedeputeerde voor de provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant

Agnetha Van Pee

Directie Vrije Tijd, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be