Raspaillebos in Galmaarden wordt uitgebreid

Plant je eigen bos op 5 december

Het Steunpunt Bos van de provincie Vlaams-Brabant en Bos+ gaan een nieuw stuk bos aanplanten aan de rand van het Raspaillebos in Galmaarden. Hierdoor wordt het bestaande bos uitgebreid met 0,62 hectare. Deze plantactie vindt plaats op zaterdag 5 december.

“De Vlaamse regering werkt aan een bosuitbreiding van 4.000 ha tegen 2024. Daar willen we in Vlaams-Brabant graag aan meewerken”, zegt Bart Nevens, gedeputeerde voor leefmilieu. "Op 5 december maken we, in samenwerking met het Regionaal Landschap Pajottenland en Zennevallei, op de grond van een private eigenaar deze plannen waar en breiden we het Raspaillebos in Galmaarden uit met 0,62 hectare”.

Op zaterdag 5 december van 13.30 tot 16.30 uur kan men helpen een stukje bos aan te planten in Galmaarden.
Het Vlaams-Brabantse Steunpunt Bos en Bos+ gaan er een weide bebossen die aan het oude Raspaillebos, op de flanken van de door wielerliefhebbers gekende Bosberg, grenst.
De aanplant gebeurt met inheemse soorten, zoals haagbeuk, winterlinde, wintereik, boskers en esdoorn. Rondom het perceel komt er nog een bosrand met bloeiende en vruchtdragende struiken.
Zo groeit dit 150 hectare grote bos aan met 0,62 hectare.

Voorbeeld van aanplant met boskers

 

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Jozefien Hermy

Steunpunt Bos, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be