Provincies vieren 10 jaar fietssnelwegen tijdens Wereldfietsdag

Op 3 juni vieren de 5 Vlaamse provincies Wereldfietsdag op de fietssnelwegen. Dit jaar is het dubbel feest want het netwerk fietssnelwegen bestaat 10 jaar. In Vlaams-Brabant vond het feest plaats langs de F20 in Halle.


De fietssnelwegen zijn een initiatief van de 5 Vlaamse provincies. Samen met de betrokken partners worden steden en gemeenten vlot, veilig en comfortabel met elkaar verbonden. Het netwerk bestaat uit 130 fietssnelwegen, goed voor 2.307 kilometer fietsplezier.

“Op Wereldfietsdag bedanken we de fietsers op de fietssnelwegen. Dankzij hen zijn onze fietssnelwegen immers een succes. Maar we willen hen ook aansporen om te blijven fietsen. En dat doen we met leuke acties, zoals vandaag op de F20 in Halle”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

De gebruikers van de F20 in Halle kregen een ijsje n.a.v. Wereldfietsdag.
De gebruikers van de F20 in Halle kregen een ijsje n.a.v. Wereldfietsdag.

De fietssnelweg F20 verbindt Halle met Brussel en wordt gemiddeld door zo’n 1.011 fietsers per dag gebruikt. Op 3 juni werd ook gestart met het aanbrengen van de signalisatie van de F20 tussen Halle en Brussel gestart. Er werd een eerste bordje/vloersticker geplaatst.

Gedeputeerde Tom Dehaene bracht de eerste signalisatie aan op de F20.
Gedeputeerde Tom Dehaene bracht de eerste signalisatie aan op de F20.

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be