Provincies danken gebruikers fietssnelwegen

Aantal fietsers op fietssnelwegen stijgt jaar na jaar

Het aantal fietsers op de fietssnelwegen in Vlaanderen blijft jaar na jaar stijgen. In Vlaams-Brabant was dat het afgelopen jaar met zo'n 15%. Om deze fietsers te motiveren om te blijven fietsen organiseerden de 5 Vlaamse provincies op 2 juni, applausdag, een dankactie.


De fietssnelwegen zijn een initiatief van de 5 Vlaamse provincies. Samen met de partners worden steden en gemeenten in Vlaanderen en Brussel vlot, veilig en comfortabel met elkaar verbonden. Na 9 jaar zijn er heel wat fietssnelwegen aangelegd en begint de blauwe F zijn plaats te veroveren in het straatbeeld.

Daarom organiseerden de 5 Vlaamse provincies op 2 juni een Fietsfeest als dank voor het gebruik van de fietssnelwegen en om de fietsers te motiveren om blijvend gebruik te maken van de fietssnelwegen. De fietsers werden bedankt met een fietsgadget, fietsfeest of een lekkere snack.

In Vlaams-Brabant konden fietsers genieten van een gratis ijsje op het grasplein langs de gelijklopende fietssnelweg F3/F8. De fietsteller op deze drukbezochte fietsplek, ter hoogte van de Stella Artois Brouwerij, duidt zo’n 5.000 fietsers per dag aan.

“We zijn blij dat er zo veel gebruik gemaakt wordt van onze fietssnelwegen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Meer Vlaams-Brabanders op de fiets krijgen is één van de doelen van ons beleid. Het is niet alleen belangrijk om te investeren in goede fietsinfrastructuur, ook de fietsers mogen af en toe in de bloemetjes gezet worden.”

Gebruikers van de fietssnelweg in Leuven kregen applaus
Gebruikers van de fietssnelweg in Leuven kregen applaus

Meer info: Home - Fietssnelwegen

Tom Dehaene

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Nikki Hemelaers

Dienst mobiliteit, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be