Provinciedomeinen openen hun deuren

Start recreatieseizoen

Op 1 april is het weer zover. Dan start het recreatieseizoen en zetten de vier Vlaams-Brabantse provinciedomeinen hun deuren open voor het publiek.

“Onze domeinen zijn de uithangborden van de provincie”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor recreatie. “Nu de lente aanbreekt, kan het recreatieseizoen van start gaan. De domeinen open hun deuren, vanaf 1 april, hun zwembaden vanaf 1 mei”.

Het Vinne zet in op bijen. Officiële opening op 5 april

Het provinciedomein Het Vinne in Zoutleeuw opent op vrijdag 5 april om 19 uur officieel het seizoen in de Vinnehoeve. Gedeputeerde Ann Schevenels en Annita Reniers, schepen van toerisme van Zoutleeuw, geven uitleg over de plannen voor 2019. Daarna openen ze het nieuwe bijenparcours.

“Het Vinne is een ideale uitvalsbasis om het Hageland en de Getevallei te ontdekken”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels. “Het seizoen start dan ook vlak voor de bloesems in de streek in bloei staan”.

Nieuw is dat dit jaar de kinderen de gloednieuwe ‘Rally Solly en Bee’ kunnen ontdekken achter de Vinnehoeve.


Bezoekers Kessel-Lo worden onthaald in nieuw gebouw

In het provinciedomein van Kessel-Lo openen de attracties, zoals de minigolf, het verkeerspark, de trapbootjes en roeiboten/waterfietsen, vanaf de start paasvakantie, op zaterdag 6 april.

Vanaf dit seizoen kunnen de bezoekers terecht in het vernieuwde onthaalgebouw voor informatie of tickets voor de minigolf en de tennis. Men vindt er ook faciliteiten als een drankenautomaat, toiletten en een verzorgingstafel.
 

Minder wachtrijen in Huizingen

In het Provinciedomein Huizingen worden de attracties, zoals de minigolf, de minicars, de toeristentrein, de boten en de pedalo’s, geopend op 1 april.
Een aanrader is zeker een wandeling in de rotstuin, die na de restauratie van vorig jaar zal schitteren in zijn eerste bloeiseizoen.
Het nieuwe onthaalgebouw wordt in gebruik genomen. Interessant voor de bezoekers is dat dit gebouw toelaat een extra kassa te openen tijdens de drukke weekends, wat een verkorting van de wachtrijen betekent.
 

Halve Maan verwelkomt lente met familiefeest op 21 april

Het provinciedomein Halve Maan in Diest ontwaakt uit haar winterslaap met een familiefeest op zondag 21 april. Vanaf 10.30 uur kan men er eieren rapen, smullen van een picknick of genieten van de randanimatie.
 

Op adem komen. Week van de Provinciedomeinen vanaf 14 april

Van 14 tot en met 22 april organiseren de vijf Vlaamse provincies en de VVP voor de derde keer de ‘Week van de Provinciedomeinen’. Het thema is ‘Kom op adem’.

“Alle domeinen, ook de vier Vlaams-Brabantse, zetten tijdens deze tweede week van de paasvakantie hun deuren meer dan wagenwijd open met een specifiek activiteitenprogramma om hun publieksgerichte en kwaliteitsvolle werking in de kijker te zetten. 10 miljoen bezoekers per jaar, dat moet je verdienen”, besluit gedeputeerde Ann Schevenels.
 

 

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor de provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant

Liesbet Cox

Domeinbeheerder Het Vinne, Provincie Vlaams Brabant

Oswald Debelder

Provinciedomein Kessel-Lo-domeinbeheerder, Provincie Vlaams Brabant

Sarah Staut

Provinciedomein Huizingen, Provincie Vlaams Brabant

Ria Schepmans

Domeinbeheerder Halve Maan Diest, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be