Provinciedomeinen Halve Maan en Huizingen opnieuw open voor buurtbewoners

De provinciedomeinen Halve Maan in Diest en Huizingen gaan vanaf 1 april terug open voor de buurtbewoners om er te wandelen of te joggen.

Op 20 maart sloot de provincie Vlaams-Brabant  haar domeinen Halve Maan in Diest en Huizingen voor het publiek als maatregel in de bestrijding van het coronavirus.

“Maar blijven bewegen is essentieel voor de gezondheid van de mensen in deze coronatijden”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “Conform de instructies van het Nationaal Crisiscentrum heropenen we daarom onze domeinen in Diest en Huizingen vanaf 1 april. Zo bieden we de buurtbewoners de kans om er een frisse neus te halen. Het is echter niet de bedoeling dat mensen vanuit de hele provincie afzakken naar de domeinen”.

Buurtbewoners mogen er terug wandelen en joggen op voorwaarde dat ze de maatregelen over afstand bewaren en samenscholingsverbod respecteren. Ook picknicken, op een bank zitten of een rustpauze nemen in het gras mag momenteel niet. 
Deze maatregelen gelden ook in de provinciedomeinen Het Vinnen in Zoutleeuw en Kessel-Lo.

De parkings en de recreatiefaciliteiten, zoals de speeltuinen of visvijvers, van de provinciedomeinen blijven nog steeds gesloten.

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor de provinciedomeinen, Provincie Vlaams-Brabant

Lieven Elst

Directeur Vrije Tijd, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be