Provinciedomein Kessel-Lo pakt uit met klassieke muziek in unieke setting

Wandel- en aperitiefconcerten op 5 mei, 2 juni en 16 juni
Persvoorstelling op 5 mei


Op 5 mei, 2 juni en 16 juni organiseert de provincie Vlaams-Brabant een reeks van klassieke concerten in het provinciedomein van Kessel-Lo. De deelnemer kan er genieten van de zogenaamde wandel- en aperitiefconcerten, die dit jaar aan hun tweede editie toe zijn.


Tijdens de gratis wandelconcerten wandelt men vanaf 14 uur door het domein en ontdekt men jonge muzikanten op de route. Tijdens de aperitiefconcerten staat er een gekende klassieke artiest op het podium in het amfitheater. Deze concerten zijn wel betalend.


Unieke setting verenigt cultuur en natuur

De concerten vinden plaats midden in de natuur. ​
“En dat is niet gebruikelijk voor klassieke muziek, die je normaal in een concertzaal beleeft”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “We zijn heel trots op onze uitzonderlijke combinatie van muziek en locatie. Die moderne kijk op het klassieke genre vindt weerklank bij doorwinterde liefhebbers maar ook bij nieuwsgierige voorbijgangers.”

Sfeerbeeld van de eerste editie van de wandel- en aperitiefconcerten in het domein van Kessel-Lo.
Sfeerbeeld van de eerste editie van de wandel- en aperitiefconcerten in het domein van Kessel-Lo.

Om de band met de natuur nog meer in de verf te zetten, ontdekt de deelnemer tijdens de concerten op 5 mei heel wat informatie over ecologie. Zo staan de groenmedewerkers van het domein klaar om te tonen hoe men best aan de slag kan gaan in de eigen tuin. Er is ook aandacht voor verkoeling, de juiste bloemen planten en composteren.

Ook de muzikanten hebben die dag oog voor het thema. Zo brengt hoorncollectief Korpus Kwartet een voorstelling die dieper ingaat op de band tussen mens en natuur.


Jong talent vindt publiek

“Met onze wandelconcerten willen we vooral jonge klassieke artiesten speelkansen en een platform bieden”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels. “Door hen midden in het domein te programmeren zorgen we dat onze bezoekers op een ontspannen manier in aanraking komen met klassieke muziek. Bovendien geven we de beginnende artiesten ook een publiek dat ze normaal moeilijker bereiken.”

Voor de programmatie werkt het provinciedomein samen het Leuvense Frascati Symphonic en LUCA Schools of arts, campus Lemmens.


Persvoorstelling op 5 mei

Op zondag 5 mei om 15 uur stelt gedeputeerde Ann Schevenels de wandel- en aperitiefconcerten in het domein van Kessel-Lo voor. ​
Aansluitend vindt het optreden van ​ Ann-Sophie Lermyte plaats.

Locatie: Provinciedomein Kessel-Lo, aan de steiger van de bootjes, best bereikbaar via domeiningang aan Parking 3, Holsbeeksesteenweg 55 in Leuven

Agenda

  • 5 mei: wandelconcert met “Coole Tuin” pop-up
  • 2 juni: wandelconcert met picknick en aperitiefconcert met Noémie Schellens
  • 16 juni: wandelconcert en aperitiefconcert met Astrid Stockman


Tickets en info
: Tickets (vlaamsbrabant.be)

Ann Schevenels

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Oswald Debelder

Provinciedomein Kessel-Lo, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be