Provinciedomein Kessel-Lo gaat aanlegsteiger roeiboten vernieuwen

In het provinciedomein Kessel-Lo worden de aanlegsteiger en vlonder aan de Grote Vijver vernieuwd.  De steiger dient voor het aanmeren van de roeiboten en de waterfietsen, maar ook als zitplatform voor wie van het uitzicht op deze grote plas wil genieten.

'De huidige steiger en vlonder zijn meer dan 30 jaar oud en aan een grondige renovatie toe, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor provinciedomeinen. ‘De steiger wordt niet alleen vernieuwd, maar ook verlaagd. Op die manier wordt de belevingswaarde voor de bezoekers versterkt'.

De houten planken worden vervangen door exemplaren in gerecycleerd kunststof van hoge kwalitiet, een materiaal dat de afgelopen jaren op verschillende plaatsen in het domein werd gebruikt.

Het open schuildak blijft zodat bezoekers er bij regen of felle zon beschutting kunnen vinden.

De kostprijs wordt geraamd op 150.000 euro en de start van de werken is voorzien voor na het seizoen. Tegen de start van het seizoen 2019 moet de nieuwe steiger in gebruik genomen worden.

Walter Zelderloo

Gedeputeerde voor provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant

Oswald Debelder

Provinciedomein Kessel-Lo-domeinbeheerder, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be