Provinciedomein Huizingen verwelkomt trekpaardenveulen

Jarca, het Brabants trekpaard van het Provinciedomein Huizingen, is bevallen. Op 8 mei organiseert het provinciedomein een ‘veulenborrel’ waarop Darko, het jonge trekpaard voorgesteld wordt.

‘Ons trekpaard Jarca is eindelijk bevallen. De bevalling liet wat langer op zich wachten dan we gedacht hadden. Maar de natuur heb je uiteraard niet in de hand’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.  
De bevalling is voorspoedig verlopen. Merrie en veulen sterken momenteel aan in het moederhuis. Op 8 mei komen ze dan naar hun thuis, het Provinciedomein Huizingen.

De domeinbezoekers konden de voornaam van het veulen mee kiezen uit 6 namen.
‘Dat was een groot succes’, zegt gedeputeerde Walter Zelderloo. ‘De domeinbezoekers leefden echt mee met het gebeuren’.

De naam van het veulen is Darko, gedeputeerde Walter Zelderloo is de peter en domeinbeheerder Sarah Staut de meter.

 

 

Sarah Staut

Provinciedomein Huizingen, Provincie Vlaams Brabant

Walter Zelderloo

Gedeputeerde voor de provinciedomeinen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be