Provinciedomein Halve Maan uit Diest heeft nieuwe evenementenweide

Op zondag 19 mei vond de opening van de nieuwe evenementenweide en De Lunet in het provinciedomein Halve Maan in Diest plaats.

De provincie Vlaams-Brabant liet op de locatie van de oude tennisterreinen een nieuwe evenementenweide aanleggen.Deze afsluitbare weide kan gebruikt worden voor de organisatie van evenementen, teambuilding- en bedrijfsdagen. De locatie heeft een capaciteit van 6.500 personen.

“Na de aanleg van de avonturenzone bleef er in de uithoek van het domein een zone die een herbestemming nodig had. Daar lagen immers de versleten tennisterreinen en een grasveld met enkele, ook al verouderde, speeltuigen”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provinciedomeinen. “Omdat we veel vragen kregen over het afhuren van een zone voor de organisatie van evenementen, teambuilding- en bedrijfsdagen, zonder gestoord te worden door andere bezoekers, groeide het idee om in die zone een afsluitbare evenementenweide aan te leggen”.

Deze plek vormt de overgang tussen het recreatiegedeelte en het natuurgebied en het was dus belangrijk om de landschappelijke waarde te verhogen. Taluds met beplanting en deels zittrappen in gras vormen daarom de overgang van de evenementenweide naar de groene parking en het betalende gedeelte van het domein.

Het provinciedomein de Halve Maan had nog geen overdekte ruimte om bij slecht weer groepen beschutting te bieden of om eigen activiteiten te organiseren.

“Daarom kozen we ervoor om achter het kleine horecapunt ’t Paviljoentje een overdekte ruimte te bouwen van ongeveer 150m², goed voor groepen tot 200 personen. Ook hier speelde het belang van het aangrenzende natuurgebied een rol en de uiteindelijke keuze viel op een staalstructuur met polycarbonaatplaten en deels sandwichpanelen”, zegt gedeputeerde Ann Schevenels..

Deze  nieuwe overdekte ruimte krijgt de naam “De Lunet”, de militaire term waaraan de Halve Maan haar naam dankt.

Programma-affiche openingsevenement

PDF - 6.7 Mb

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor provinciedomeinen

Ria Schepmans

Domeinbeheerder Halve Maan

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

[email protected]

www.vlaamsbrabant.be