Provincie zorgt met renteloze leningen voor snellere renovatie sociale woningen

Donderdag 26 april 2018 — De provincie Vlaams-Brabant geeft dit jaar 1.734.397,36 euro aan renteloze renovatieleningen voor 7 projecten in Asse, Kapelle-op-den-Bos, Meise, Merchtem, Tervuren, Vilvoorde en Zemst van sociale huisvestingsmaatschappijen.

‘Niet iedereen heeft het geld om een eigen woning te kopen of te huren. Een belangrijk middel om het recht op wonen voor iedereen te vrijwaren in onze dure regio zijn de sociale woningen. De realisatie van kwaliteitsvolle en bijkomende sociale huurwoningen is dan ook een prioriteit in ons beleid. Sociale huisvestingsmaatschappijen zijn hierin onze partners omdat ze zorgen voor een aanbod aan woningen voor mensen die het niet zo breed hebben’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor wonen.

Met renteloze renovatieleningen helpt de provincie de sociale huisvestingsmaatschappijen om het aantal woningen op peil te houden en de kwaliteit van de bestaande sociale huurwoningen te verbeteren. Dankzij de provinciale renteloze leningen kunnen de sociale huisvestingsmaatschappijen woningen sneller renoveren, is er minder leegstand en dus meer beschikbare sociale huurwoningen. Het kan gaan om volledige renovaties of een renovatie met het oog op energiebesparing. Gerenoveerde woningen zijn dus goed voor het klimaat en een besparing voor de huurder.

De volgende projecten krijgen deze leningen:

  • Kerselaarlaan 101 in Kapelle-op-den-Bos van Providentia (12.500 euro)

  • CV Reconversie in Mollem (Asse) van Providentia (358.964,80 euro)

  • Vervanging buitenschrijnwerk huurwoningen in Meise-Oppem van Providentia (87.162 euro)

  • RCVI-12 CV reconversie Huttert in Merchtem van Providentia (235.150,40 euro)

  • RCVI-13 CV reconversie Guldenboomlaan in Zemst van Providentia (405.620,16 euro)

  • Ravenstein in Tervuren van Elk zijn Huis (500.000 euro)

  • Memlingstraat, Breemputstraat in Vilvoorde van Intervilvoordse maatschappij (125.000 euro)

Tom Dehaene Gedeputeerde voor wonen at Provincie Vlaams Brabant
Annemie De Turck Dienst wonen at Provincie Vlaams Brabant