Provincie zorgt met renteloze leningen voor snellere renovatie sociale woningen

De provincie Vlaams-Brabant geeft dit jaar 1.734.397,36 euro aan renteloze renovatieleningen voor 7 projecten in Asse, Kapelle-op-den-Bos, Meise, Merchtem, Tervuren, Vilvoorde en Zemst van sociale huisvestingsmaatschappijen.

‘Niet iedereen heeft het geld om een eigen woning te kopen of te huren. Een belangrijk middel om het recht op wonen voor iedereen te vrijwaren in onze dure regio zijn de sociale woningen. De realisatie van kwaliteitsvolle en bijkomende sociale huurwoningen is dan ook een prioriteit in ons beleid. Sociale huisvestingsmaatschappijen zijn hierin onze partners omdat ze zorgen voor een aanbod aan woningen voor mensen die het niet zo breed hebben’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor wonen.

Met renteloze renovatieleningen helpt de provincie de sociale huisvestingsmaatschappijen om het aantal woningen op peil te houden en de kwaliteit van de bestaande sociale huurwoningen te verbeteren. Dankzij de provinciale renteloze leningen kunnen de sociale huisvestingsmaatschappijen woningen sneller renoveren, is er minder leegstand en dus meer beschikbare sociale huurwoningen. Het kan gaan om volledige renovaties of een renovatie met het oog op energiebesparing. Gerenoveerde woningen zijn dus goed voor het klimaat en een besparing voor de huurder.

De volgende projecten krijgen deze leningen:

  • Kerselaarlaan 101 in Kapelle-op-den-Bos van Providentia (12.500 euro)

  • CV Reconversie in Mollem (Asse) van Providentia (358.964,80 euro)

  • Vervanging buitenschrijnwerk huurwoningen in Meise-Oppem van Providentia (87.162 euro)

  • RCVI-12 CV reconversie Huttert in Merchtem van Providentia (235.150,40 euro)

  • RCVI-13 CV reconversie Guldenboomlaan in Zemst van Providentia (405.620,16 euro)

  • Ravenstein in Tervuren van Elk zijn Huis (500.000 euro)

  • Memlingstraat, Breemputstraat in Vilvoorde van Intervilvoordse maatschappij (125.000 euro)

Persbericht Providentia

DOCX - 34 Kb

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor wonen, Provincie Vlaams Brabant

Annemie De Turck

Dienst wonen, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be