Provincie zet in op woningrenovaties

De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt. Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de aanvragers tijdens het hele renovatieproces. Dit gaat van de opmaak van een renovatieplan tot het helpen bij hun aanvragen van premies voor uitgevoerde renovatiewerken. Dit jaar zijn er 20 gemeenten die ingaan op dit aanbod.

"De afgelopen jaren heeft de provincie met deze formule van financiële steun en renovatiebegeleiding, al meer dan 100 woningen gerenoveerd. Daarbij werd zowel het energieverbruik als de kwaliteit en veiligheid van woningen verbeterd", zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen.

Deze infografiek toont de resultaten van de uitgevoerde renovatiewerken van de voorbije jaren

Deze infografiek toont de resultaten van de uitgevoerde renovatiewerken van de voorbije jaren
Deze infografiek toont de resultaten van de uitgevoerde renovatiewerken van de voorbije jaren

Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bever, Diest, Geetbets, Gooik, Halle, Hoegaarden, Holsbeek, Kampenhout, Keerbergen, Kortenaken, Landen, Linter, Merchtem, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Tienen en Zoutleeuw hebben dit jaar ingetekend op dit aanbod.

De komende maanden zal hierover in deze gemeenten een opstartvergadering plaatsvinden en wordt de oproep naar potentiële aanvragers gelanceerd.

Meer info: Renovatielening met uitgestelde betaling (vlaamsbrabant.be)

Achtergrondinfo: voorbeeld van een renovatie in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw): Energiefactuur daalt dankzij woningrenovatie (vlaamsbrabant.be)

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Gert Poulman

Projectcoördinator bij dienst wonen, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be