Provincie vraagt burgers om mee te denken over de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling

De provincie Vlaams-Brabant gaat ‘de boer op’ met haar recente Visienota Ruimte. Deze nota geeft een duidelijke richting  aan de toekomstige ontwikkeling van de ruimtelijke planning in Vlaams-Brabant. Tussen 4 en 28 juni kunnen Vlaams-Brabanders op 6 locaties, verspreid over de provincie, komen luisteren en hun mening geven.

De provincie Vlaams-Brabant gaat ‘de boer op’ met haar recente Visienota Ruimte. Deze nota geeft een duidelijke richting  aan de toekomstige ontwikkeling van de ruimtelijke planning in Vlaams-Brabant. Tussen 4 en 28 juni kunnen Vlaams-Brabanders op 6 locaties, verspreid over de provincie, komen luisteren en hun mening geven.

Nieuwe richting aan ruimtelijk beleid

Vijftien jaar na de opmaak van het ruimtelijk structuurplan Vlaams-Brabant denken we anders over wonen, werken, mobiliteit, recreatie, klimaat en open ruimte. Daarom werkt de provincie Vlaams-Brabant sinds 2014 aan een nieuwe ruimtelijke visie, gebaseerd op analyses, onderzoek en overleg met de betrokkenen. De provincie ging hierover reeds in debat met experten, middenveldorganisaties, Vlaanderen en de gemeentebesturen.

‘Dit traject brengt ons vandaag tot een vernieuwd en wervend ruimtelijk verhaal: de Visienota Ruimte, een belangrijke bouwsteen van het toekomstige provinciaal Beleidsplan Ruimte Vlaams-Brabant. In februari keurde de provincieraad de kernnota met de belangrijkste inhoudelijke krachtlijnen goed. Nu willen we onze inwoners, belanghebbenden en lokale besturen hierover informeren én consulteren’, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijke planning.

Provincie vraagt mening over Visienota Ruimte

Op 29 mei lanceerde de provincie Vlaams-Brabant in het Provinciehuis in Leuven haar participatietraject tijdens een kick-off event voor alle betrokken partners.

‘Vervolgens trekken we de provincie rond om zo veel mogelijk mensen te informeren en te betrekken’, zegt gedeputeerde Ann Schevenels. ‘Op zo’n avond stellen we de kernnota aan de hand van een tentoonstelling voor aan het grote publiek. Telkens is er ook een thematische lezing die de koppeling maakt van ruimtelijk beleid met maatschappelijke uitdagingen zoals mobiliteit, economie of wonen’.

Deze infoavonden vinden plaats op:

  • 4 juni om 20 uur in Herent (Bar Vital - Vitalac-site) met Peggy Totté en Oswald Devisch over wonen
  • 12 juni om 20 uur in Beersel (bezoekerscentrum De Lambiek) met Willy Miermans en Bert Gellynck over mobiliteit en economie
  • 14 juni om 20 uur in Tienen (Oud-College) met Peggy Totté en Tom Coppens over wonen en economie
  • 20 juni om 20 uur in Vilvoorde (Firma) met Kris Peeters en Tom Coppens over mobiliteit en economie
  • 26 juni om 20 uur in Aarschot (Capucienenklooster) met Bert Gellynck en Griet Celen over economie en open ruimte
  • 28 juni om 20 uur in Keerbergen (CC Den Bussel) met Griet Celen en Oswald Devisch over open ruimte en wonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorstelling sprekers infoavonden

DOCX - 71 Kb

Ann Schevenels

Gedeputeerde voor ruimtelijke planning, Provincie Vlaams Brabant

Katrien Putzeys

Dienst Ruimtelijke Planning, Provincie Vlaams Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be