Provincie Vlaams-Brabant past nieuwe maatregelen tegen corona toe

Gisterenavond nam de Nationale Veiligheidsraad nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de werking van de provincie Vlaams-Brabant.

Alhoewel thuiswerken de nieuwe regel is, blijft het Provinciehuis in Leuven open om de dienstverlening naar de burgers te verzekeren. De provinciale evenementen en de meeste vergadering zijn wel afgelast.

Ook de vier provinciedomeinen in Diest, Zoutleeuw, Kessel-Lo en Huizingen blijven open. Wandelen en zich ontspannen in de natuur zijn nog steeds toegelaten.
Het personeel van de domeinen zal erop toezien dat de maatregelen over het bewaren van afstand en het samenscholingsverbod gerespecteerd worden. Wandelen, joggen, fietsen en recreëren kan enkel alleen, met twee of in gezinsverband.
De speeltuinen en het dierenpark van Huizingen zijn er wel gesloten.

Ook de drie provinciale scholen in Tienen en Leuven blijven open voor opvang van leerlingen waarvan de ouders buitenshuis werken. Momenteel worden er in totaal 6 leerlingen opgevangen. De basisopleidingen van de brandweerschool gaan niet door omdat de brandweerzones niemand meer sturen.

In het PIVO in Asse blijven de basisopleidingen van de politieschool doorlopen maar worden op afstand georganiseerd. De basisopleidingen van de brandweerschool gaan niet door omdat de hulpverleningszones niemand meer sturen.
Andere opleidingen van de brandweerscholen de Dringende Geneeskundige Hulpverlening, die op vraag van het federaal crisiscentrum aangeboden worden, vinden voorlopig niet plaats.

In het Proefcentrum Pamel in Roosdaal wordt verder gewerkt met een minimale personeelsbezetting aan de verzorging van de teelten. Klanten en bezoekers worden er niet meer toegelaten.

Deze maatregelen blijven tot en met minstens zondag 5 april van kracht

Bart Nevens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be