Skip to Content
Provincie Vlaams-Brabant neemt maatregelen tegen coronavirus

Provincie Vlaams-Brabant neemt maatregelen tegen coronavirus

De provincie Vlaams-Brabant nam maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tot een minimum te beperken. De dienstverlening naar de burgers blijft zo goed mogelijk behouden. Zo blijven de provinciedomeinen open voor individuele recreatie en blijven de veiligheidslessen in het PIVO plaatsvinden. De drie provinciale scholen in Leuven en Tienen volgen de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Maar alle evenementen tot en met 10 april worden afgelast.

“Er is geen reden tot paniek”, zegt gedeputeerde Bart Nevens. “Maar het is essentieel dat iedereen de aanbevelingen van de Nationale Veiligheidsraad opvolgt. Daarenboven hebben we specifieke maatregelen genomen, zowel voor onze werking als voor ons personeel”.

Alle evenementen, die de provincie Vlaams-Brabant, organiseert worden tot en met 10 april afgelast. Het vergadercentrum in het Provinciehuis sluit zijn deuren.
De onthaalbalies blijven iedere werkdag open van 8.30 tot 17 uur.

De provinciedomeinen Het Vinne in Zoutleeuw, Halve Maan in Diest Kessel-Lo in Leuven, Huizingen in Beersel blijven open voor individuele recreatie.
Het Sven Nys Cycling Center in Baal en het Belevingscentrum ‘14’-18 in Tildonk sluiten hun deuren voor bezoekers.

De provinciale scholen De Wijnpers in Leuven, PISO en De Sterretjes in Tienen schorten de lessen op tot en met 3 april. Ze zorgen wel voor opvang van de leerlingen.
De veiligheidsopleidingen voor politie, brandweer en dringende geneeskundige hulp in het PIVO in Asse moeten blijven doorgaan.

De provincie Vlaams-Brabant breidt de mogelijkheid tot thuiswerken uit. Zo wordt het thuiswerk niet langer beperkt tot 1 dag per week. Vergaderingen in en buitenshuis worden beperkt in de mate van het mogelijke.

Contacteer ons
Bart Nevens Gedeputeerde voor communicatie, Provincie Vlaams-Brabant
Frank Ilsbroux Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant
Bart Nevens Gedeputeerde voor communicatie, Provincie Vlaams-Brabant
Frank Ilsbroux Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant
Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creƫert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Provincie Vlaams-Brabant
Provincieplein 1
3010 Leuven