Provincie Vlaams-Brabant helpt Rohingya-vluchtelingen in Bangadlesh.

25.000 euro noodhulp voor Oxfam-Solidariteit

De provincie Vlaams-Brabant geeft 25.000 euro noodhulp aan Oxfam-Solidariteit voor humanitaire hulp aan de Rohingya-vluchtelingen uit Myanmar in Bangadlesh.

De zuidelijke districten in Bangladesh kennen sinds augustus een acute instroom van duizenden Rohingya-vluchtelingen die Myanmar ontvluchten als gevolg van de recentelijke opstoot van geweld. Officiële gegevens van 17 oktober tonen aan dat een totaal van 589.000 personen de grens zijn overgestoken en hun toevlucht hebben gezocht in het Cox’s Bazar-district. De nieuwkomers sluiten aan bij een reeds bestaande gemeenschap van zo’n 213.000 Myanmarese-burgers die zich tijdens de afgelopen jaren in Cox's Bazar gevestigd hebben.

‘We kunnen niet wegkijken van al dit leed en moeten onze verantwoordelijkheid nemen’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor Noord-Zuid. ‘Daarom steunen we Oxfam-Solidariteit om noodhulp te verlenen. Zij kunnen namelijk op een efficiënte manier directe hulp verlenen aan de getroffen bevolkingsgroep’.

‘We zorgen ervoor  dat we de vluchtelingen in het Cox’s Bazar-district van Bangladesh snel kunnen helpen op het vlak van hun levensnoodzakelijke behoeften, zoals water, sanitair, hygiëne, bescherming en voedselveiligheid. Met de hulp van de provincie proberen we concreet om ten minste 425 huishoudens of 2.975 personen te bereiken’, zegt Stefanie Broos van Oxfam-Solidariteit.

Lisa Deweirdt

Noord-Zuid, Provincie Vlaams Brabant

Stefanie Broos

Oxfam-Solidariteit

Tie Roefs

Gedeputeerde voor Noord-Zuid

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be