Provincie Vlaams-Brabant helpt Rohingya-vluchtelingen in Bangadlesh.

25.000 euro noodhulp voor Oxfam-Solidariteit

Donderdag 7 december 2017 — De provincie Vlaams-Brabant geeft 25.000 euro noodhulp aan Oxfam-Solidariteit voor humanitaire hulp aan de Rohingya-vluchtelingen uit Myanmar in Bangadlesh.

De zuidelijke districten in Bangladesh kennen sinds augustus een acute instroom van duizenden Rohingya-vluchtelingen die Myanmar ontvluchten als gevolg van de recentelijke opstoot van geweld. Officiële gegevens van 17 oktober tonen aan dat een totaal van 589.000 personen de grens zijn overgestoken en hun toevlucht hebben gezocht in het Cox’s Bazar-district. De nieuwkomers sluiten aan bij een reeds bestaande gemeenschap van zo’n 213.000 Myanmarese-burgers die zich tijdens de afgelopen jaren in Cox's Bazar gevestigd hebben.

‘We kunnen niet wegkijken van al dit leed en moeten onze verantwoordelijkheid nemen’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor Noord-Zuid. ‘Daarom steunen we Oxfam-Solidariteit om noodhulp te verlenen. Zij kunnen namelijk op een efficiënte manier directe hulp verlenen aan de getroffen bevolkingsgroep’.

‘We zorgen ervoor  dat we de vluchtelingen in het Cox’s Bazar-district van Bangladesh snel kunnen helpen op het vlak van hun levensnoodzakelijke behoeften, zoals water, sanitair, hygiëne, bescherming en voedselveiligheid. Met de hulp van de provincie proberen we concreet om ten minste 425 huishoudens of 2.975 personen te bereiken’, zegt Stefanie Broos van Oxfam-Solidariteit.

Rohingya Crisis - Oxfam Supplies arrive in Bangladesh | Oxfam GB

Rohingya Crisis Appeal | Oxfam GB

Lisa Deweirdt Noord-Zuid at Provincie Vlaams Brabant
Stefanie Broos Oxfam-Solidariteit
Tie Roefs Gedeputeerde voor Noord-Zuid