Provincie steunt creativiteit en innovatie in het onderwijs

19.740 euro voor 4 onderwijsflankerende projecten

De provincie Vlaams-Brabant investeert 19.740 euro in 4 innovatieve projecten van onderwijsinstellingen uit Aarschot, Asse en Leuven. Daarmee steunt ze creativiteit en innovatie in het onderwijs.


“Vlaams-Brabant is een creatieve en dynamische regio. Innovatie is de motor van ontwikkeling. En onderwijs is de ideale plaats om die vernieuwing aan te moedigen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor onderwijs. “Daarom investeren we in onderwijsinstellingen, leerkrachten en leerlingen die uitdagingen aangaan, inspelen op recente ontwikkelingen en problemen op een creatieve manier proberen op te lossen. Op die manier komen de leerlingen met een stevige bagage op de arbeidsmarkt”.

De volgende projecten kregen provinciale steun:

  • GO!ATheneum Vijverbeek uit Asse voor het project ‘Maatschappelijke veerkracht, met talent’ (5.000 euro)
  • RTC (Regionaal Technisch Centrum) Vlaams-Brabant uit Leuven voor het project 'EDU-stream - Educatieve lve streaming voor beroeps- en technisch onderwijs' (4.740 euro)
  • YOUCA voor hun Action Day 2021 (5.000 euro)
  • TrajectX uit Aarschot voor het project 'Webapplicatie duaal leren' (5.000 euro)

 

Maatschappelijke veerkracht met talent

“Met dit project gaat het GO!ATheneum Vijverbeek uit Asse de maatschappelijke veerkracht van haar leerlingen uit de derde graad beroepsonderwijs proberen te verhogen via onderwijsloopbaanbegeleiding en de versterking van hun digitale en sociale competenties", zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Hiermee profileert de school zich ook als een ‘Onderzoekende school’, een belangrijk aandachtspunt in het Vlaamse onderwijsbeleid”.

Educatieve livestreaming voor beroeps- en technisch onderwijs

“Met dit project speelt het Regionaal Technisch Centrum (RTC) Vlaams-Brabant uit Leuven in op een nood die er nu is door corona”, zegt gedeputeerde Gunther Coppens. “Nu stages en werkplekbezoeken moeilijk kunnen doorgaan, komen de leerlingen uit het beroeps- en technisch onderwijs via livestreaming toch in contact met bedrijven waar zij eventueel een stage of werkplekervaring kunnen ontdekken”.

Gunther Coppens

Gedeputeerde, Provincie Vlaams-Brabant

Ken Brees

Dienst onderwijs, Provincie Vlaams-Brabant

Frank Ilsbroux

Persverantwoordelijke, Provincie Vlaams-Brabant

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be