Provincie reikt laatste toneelprijzen uit

De provincie Vlaams-Brabant reikte haar toneelprijzen uit aan de 8 amateurtoneelverenigingen die aan het provinciaal tornooi 2017 hebben deelgenomen. De organisaties Vaartteater uit Wijgmaal en Theater Ipso Facto uit Vilvoorde ontvangen de hoogste beoordeling, namelijk 'uitmuntendheid'.

8 amateurtoneelverenigingen hebben het voorbije jaar deelgenomen aan het provinciale toneeltornooi.

Dat waren Vaartteater uit Wijgmaal, Theater Ipso Facto uit Vilvoorde, Toneelkring ’t Groeit uit Zemst, Gezellen van Vliebergh uit Zoutleeuw, Kultuurkring Verenigd Liedekerke en Kabuiz uit Buizingen. Er deden ook twee organisaties uit het jeugdtoneel mee: Toneelkring Ranonkel uit Tervuren en Jeugdtoneel Boven de Berg uit Pellenberg.

‘Met dit tornooi willen we de kwaliteit van de toneelvoorstellingen in onze regio stimuleren. Elke deelnemende vereniging krijgt een individueel verslag met opmerkingen en aanbevelingen. Het oordeel van de jury is steeds constructief. Verenigingen krijgen ook een financiële ondersteuning, afhankelijk van de behaalde afdeling. Dit jaar behalen 2 deelnemers de beoordeling 'uitmuntendheid',  worden 3 in eerste afdeling gerangschikt en 4 in de tweede afdeling’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.

Dit waren de laatste provinciale toneelprijzen. Vanaf 1 januari 2018 wordt het provinciaal cultuurbeleid overgeheveld naar Vlaanderen.

Algemeen verslag.docx

DOCX - 17 Kb

Uitslagen.doc

DOC - 52 Kb

reglement_2005.doc

DOC - 36 Kb

samenstelling jury.doc

DOC - 22 Kb

Herman Anthoons

Dienst cultuur

Tom Dehaene

Gedeputeerde voor cultuur

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Provincie Vlaams-Brabant

#STREEKMOTOR - De provincie Vlaams-Brabant is de motor achter tal van initiatieven in haar streek. Als bestuursniveau tussen de gemeenten en Vlaanderen is ze groot genoeg om veel te doen en klein genoeg om veel te betekenen. Vaak is ze de stille kracht achter de schermen, die met kennis van zaken en de streek oplossingen aanreikt voor uitdagingen die gemeentegrenzen overschrijden. Als straffe streekmotor zet de provincie Vlaams-Brabant dingen in gang en creëert ze ruimte om te bloeien, te bewegen, te beleven en te bewaren wat waardevol is.

De foto's op deze website zijn beschermd door het auteursrecht. Je mag ze vrij gebruiken om de werking van de provincie te illustreren.

Neem contact op met

Provincieplein 1 3010 Leuven

016 26 71 65

info@vlaamsbrabant.be

www.vlaamsbrabant.be